StoryEditorOCM
ForumONA JE NOVA ŽENA

Velika ispovijest vesele Splićanke koja je obilježila ovogodišnji show ‘Život na vagi‘: Prije su me zvali ‘Zdravkice‘, a sada ‘Alo, Monica Bellucci!‘

Piše SD
9. prosinca 2020. - 20:42
Ne bih više htjela mršavjeti, ali me sad čeka drugi posao: oblikovati tijelo i učvrstiti mišiće - kaže Zdravka  Božidar Vukičević/Cropix

– Je li ti to burek unutra u kesi? – našalili su se Ante Miletić i Maja Milan sa Zdravkom Kapetanović kada smo se dva dana nakon što je RTL prikazao finale "Života na vagi" našli s ovim simpatičnim Splićanima.

– Nije, nije, imam unutra šljive, bananu i mandarine – odgovorila je vječito nasmijana Zdrave (42).

Ta skromna diplomirana učiteljica sa splitskog Manuša itekako je imala razloga za slavlje jer je kao nefinalistica popularnog showa s najvećim postotkom izgubljenih kilograma osvojila nagradu od 50 tisuća kuna. U show je ušla sa 123 kilograma, a onda u finalu gledatelje šokirala kada se u elegantnom izdanju prošetala studijem u zagrebačkom "Jadran filmu". Kad je stala na vagu, pokazalo se da ima samo 74,4 kilograma. Gotovo tri mjeseca boravka na luksuznom imanju u Slavoniji, pod budnim okom trenerice Maje Ćustić, pa osam tjedana mršavljena vani učinilo je svoje i Zdravka je sada potpuno nova žena. U tolikoj mjeri da je i neki njezini prijatelji jedva uspijevaju prepoznati.

Veliko finale je iza nas, transformacija u kojoj ste izgubili gotovo 50 kilograma rezultat je koji zaslužuje kapu do poda. Jesu li se slegli dojmovi? Što kažu obitelj, prijatelji?

– Još mi je sve prečudno, pogotovo da je sve završilo. Čak mi je i žao. Moji su prezadovoljni, obitelj, kolege, prijatelji, ma svi... Ponosni su na mene! Sve je savršeno. Gdje god se pojavim, svi me zaustavljaju, na to se moram još naviknuti. Ne mogu vjerovati da me prepoznaju i kad imam masku na licu. Pogotovo kad progovorim. Jedna mi je gospođa čak poslala torbu za more na kojoj piše "Uvik kontra".

image
Na početku showa...
 
Maja Bota/RTL

Kako vam je bilo gledati svoju transformaciju svake večeri na malim ekranima?

– Čudan je to put. Da je bilo lako, nije, ali svakako je vridilo. U kući smo svi bili zaštićeni kao lički medvjedi. Nismo imali kontakt s vanjskim svijetom, niti je bilo informacija o tome što se vani događa. Tako da sam barem malo zaboravila na sve ovo s koronom. Najveće bogatstvo iz kuće su mi Maja i Ante. Potpuno smo različiti, ali super funkcioniramo. Drukčije je kad imaš svoga čovika, iz svoga grada, uz sebe. Bez obzira na to što sam dobra s Antom, priželjkivala sam da on dobije. Matej je sportaš, Ante nije. Svaka čast Mateju jer je poput mašine. Ipak je ušao u show sa sportskim mozgom.

Znate li već sada kako ćete uložiti ovih 50 tisuća kuna? Zaslužili ste počastiti samu sebe, onako baš čestito.

– Prvo velika fešta kad sve ovo prođe, veselim se tom trenutku, a onda dok dura – dura. Nije to sad neka beskonačna hrpa novaca, ali itekako će mi dobro doći jer mi je cijelu ovu godinu situacija s mojom dječjom igraonicom "LA LA" na Gripama nikakva. Ajme! To me malo strefilo u ovoj 2020., ali eto barem sam učinila nešto za sebe po pitanju zdravlja. Želja mi je na proljeće otvoriti igraonicu u većem prostoru i opremiti senzornu sobu za djecu s posebnim potrebama.

image
Zdravka je sve zadivila svojom transformacijom
 
Maja Bota/RTL

Radite u splitskoj osnovnoj školi za autiste. Kako su djeca reagirala na vaše sudjelovanje u "Životu na vagi"?

– Sada sam s grupom mališana od sedam do deset godina. Nedavno mi je polaznik jedne starije grupe rekao: "Vidi je, ista je Monica Bellucci." Prije su me u školi svi zvali "Zdravkice", a sad viču za mnom: "Alo, Monica, di si?" Slatki su. Njihovi su mi roditelji govorili kako su, kad bi me vidjeli na televiziji, pokazivali prstom prema ekranu.

Od samog ulaska u show bili ste ne samo vedar duh showa koji je razoružao sve svojim osmijehom od uha do uha, nego i veliki radnik, borac, uvijek fokusirana, a evo, čuli smo, i prava "štreberica". Je li ovo rezultat koji ste priželjkivali? Jeste li imali u glavi neki zacrtani cilj ili ste ušli u show s premisom – neka bude kako bude.

– Htjela sam doći na 40 posto izgubljene tjelesne mase, a došla sam na 39 i po. Trebalo mi je 73,2 kila, a na kraju sam imala 74,4. Ma to je to! Volim okrugle brojeve, zato sam htjela 40 posto.

Jeste li sada u potpunosti zadovoljni svojim izgledom i maštate li o nekoj određenoj brojci na vagi?

– Ne bih više htjela mršavjeti, ali me sad čeka drugi posao: oblikovati tijelo i učvrstiti mišiće.

Pretpostavljam da ste morali u kompletnu nabavu garderobe. Kakav je sad osjećaj kupovati odjeću, isprobavati, odoljeti svim tim stvarima?

– Nisam još ništa spektakularno kupovala, osim nekoliko stvari prije samog finala. Dosta sam robe dobila od mojih dragih prijateljica, naravno, to sam sve uzela. A znate što mi se još događa? Svatko tko me susretne kaže mi: "Imam ti ja od robe ovo, ono..." Pa mi donesu. Što se tiče moje robe, dosta sam je proslijedila i još ću. Plan mi je da svu tu veliku robu ispraznim iz ormara i podijelim je. Makar u humanitarne svrhe.

image
Zajedno i nakon showa: Maja Milan, Ante Miletić i Zdravka Kapetanović
 
Božidar Vukičević/Cropix

Koji konfekcijski broj sad imate?

– Bila sam između 44 i 46. Vjerovali ili ne, sad sam 38. Medium. Zadnji put sam mogla stati u takvu odjeću u svojim dvadesetima.

Kako izgleda danas jedan vaš prosječan dan što se tiče hrane, ali i treninga? Što ste, recimo, pojeli prije dolaska na intervju?

– Ujutro uvijek popijem kavu s mlijekom. Nje se nikad nisam odrekla u cijelom ovom procesu mršavljenja. Ne stavljam u nju šećer. Popila sam još čaj, pojela kašu i ponijela sa sobom mandarine, bananu i šljive.

Bojite li se nadolazećeg blagdanskog stola i jeste li već isplanirali neku manje kaloričnu trpezu?

– Ne! Više se ne bojim ničega. Može biti jedan stol, može biti pet stolova. Kad odlučim da će biti "cheat day" (dan u kojem je dopušteno jesti što god želite i koliko god hoćete), bit će. Kad neće biti, neće. Dobili smo upute da, ako pojedemo nešto što smo poželjeli, udremo malo jači trening.

Kažu da je mnogo teže zadržati težinu nego skinuti kilograme. Radite li sada na sebi posve sami ili vam u tome pomažu trener, nutricionist...?

– Zasad sve radim sama. Najviše sam bazirana na hodanju i plivanju jer plivanje obožavam. Udrem na Poljudu uru vrimena dva i pol kilometra. Samo da znate! U teretani volim kružne treninge. To je ostala ljubav iz showa.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Koje hrane vam se bilo najteže odreći?

– Čokolade. Je da sam dovoljno slatka, ali iskreno, u kući mi je najviše falilo slatkoga.

Kad smo prvi put radili intervju, uoči emitiranja prve epizode, na pitanje o ljubavi ste bili poprilično tajanstveni. Je li se nešto promijenilo u međuvremenu?

– Nije udaja još na vidiku, kad bude, bit ćete obaviješteni. Sve se nastavilo u svom ritmu. U mom je životu uvijek bilo raznolikih udvarača, pa mislim da će tako biti i sada. Neki su mi počeli pisati smiješne poruke na društvenim mrežama, jedan je napisao: "Alo, ribo!" Nisam ih sve još stigla ni pročitati.

Na kakve muškarce padate?

– Volim da je muško – muško. A ne da ja kao žena imam veća muda od njega. To je moj tip frajera. Dodala bih još i da volim tamne, proćelave muškarce, s bradom.

image
Maja Bota/RTL
24. travanj 2024 19:07