StoryEditorOCM
ForumILČIĆ OPET "BRILJIRAO"

U Zadru opleo po homoseksualcima: "Pa dajmo ljudima da se vesele isto kao što se na maškarama može ismijavati svatko, nek se mogu ismijavat oni"

Piše Ružica Matić
13. veljače 2018. - 14:18
1517911258slikovnica

 

Ladislav Iličić jučer je sudjelovao u tribini o Istanbulskoj konvenciji u Zadru i dao izjavu koja bi mogla izazvati slične reakcije kao ona o PMS-u - javlja 100posto.

Predsjednik stranke HRAST i savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek 'briljirao' je komentirajući nedavno spaljivanje slikovnice s istospolnim parovima u Kaštelima. 

„Ako se na tim maškarama može paliti slika Franje Tuđmana, Ive Sanadera i ne znam čemu, zar su onda homoseksualci svetinja koja se ne smije dotaknuti? 

Pa dajmo ljudima da se vesele isto kao što se na maškarama može ismijavati svatko, nek se mogu ismijavat oni. Dakle, nije to blasfemija. Homoseksualci nisu sad neka nova božanstva koja se ne bi smjela dotaknuti“, rekao je Ilčić, prenosi Dnevnik.hr

Spaljivanje slikovnice na kojoj je pisalo "mama i mama" i "tata i tata" na maškarama u Kaštelima osudile su pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. 

Doista je krajnje vrijeme da konačno izgradimo otvoreno i tolerantno društvo. Ne moramo se u svemu slagati, ali djecu ne smijemo ovakvim primjerima učiti da je mržnja, isključivost ili paljenje knjiga rješenje', rekla je o slučaju ministrica Divjak. 

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, sudeći po izjavi svog savjetnika Ilčića, očito ne dijeli takav stav. 

Ilčićevi biseri

"Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utječu na raspoloženje i osjećaje.

Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari. Promjena spola je zapravo nemoguća", rekao je Ilčić na predavanju studentima o Istanbulskoj konvenciji prošlog mjeseca, što je izazvalo gomilu reakcija.

Konceptualnog umjetnika Dubravka Črnjaka Ilčićeve su izjave potaknule da se poigra fotografijama hrvatskih političara i u photoshopu im promjeni spol. Počeo je, naravno, s Ladislavom Ilčićem.

Na saborskoj sjednici u lipnju 2016. Ladislav Ilčić baš je bio 'u elementu'.

“Ja zagovaram programe koji će govoriti o razbijanju tih stereotipova muško-ženskih poslova. Prema kojima bi, kada muškarac dođe doma s posla, trebao čitati novine, a žena bi trebala opsluživati. Mi imamo puno toga zajedničkog."

“Iz svega ovoga ja mogu zaključiti da je ravnopravnost spolova: muškarci ne mogu rađati, pa ajmo učiniti i da žene ne rađaju.”

“Ja perem zahode. Dapače pranje zahoda, što je gospođa Ilić govorila, je po mojem mišljenju puno više muški potez, tu moraš malo više stisnut kad ribaš”, istaknuo je u Saboru Ilčić.

Predsjednik HRAST-a najpoznatiji je ipak po izjavi koju je dao 2011. tvrdeći da je 'masturbacija štetno zlorabljenje seksualnosti'. 

"Riskirat ću i reći da nikad nisam masturbirao. Neki će misliti da sam luđak, ali mislim da zbog toga nisam freak", rekao je Ilčić, zbog čega je na društvenim mrežama zaradio nadimak Nedrk. 

Tijekom godina Ladislav Ilčić isticao se i izjavama poput: "Kondom je političko i vjersko i zdravstveno pitanje", ili "Zdravstveni odgoj je opasniji od komunističkog programa". 

"Zdravstvenim odgojem u škole se uvodi homoseksualna propaganda. Podučava se djecu da je homoseksualni čin jednako vrijedan i prirodan kao i heteroseksualni", smatra Ilčić. 

Ladislav Ilčić veliki je protivnik umjetne oplodnje, a puno je prašine podigla i izjava koju je dao 2015., kad je rijeka izbjeglica i migranata stigla do Hrvatske. 

"Mi ne razmišljamo o tome da će ti ljudi preplaviti Europu i da su oni biološki jači od Europljana jer imaju puno djece. Važna je i kulturna politika. Njihova djeca su jednako vrijedna, ali nisu ista", rekao je Ilčić. 

30. travanj 2024 16:46