StoryEditorOCM
ForumPREVARANT U ZATVORU

U Njemačkoj uhićen kontroverzni Hrvat: lažno se predstavljao kao urednik HRT-a te širio klevete i laži; Dok je po Facebooku pisao "Za dom spremni", pomagao organizirati Cecin koncert

Piše Fenix magazin
6. travnja 2019. - 19:55
njem.JPG

 

Dario Kozjak, kontroverzni i samozvani urednik nepostojeće Hrvatske televizije Frankfurt i Hrvatskog radija Frankfurt, koji se još lažno predstavljao i kao Dario Nordmann, osuđen je na godinu i pol dana zatvora, a zatvorsku kaznu služi u kaznenoj ustanovi u Mannheimu, javlja Fenix magazin.

Prema službenom dopisu poslanom iz Državnog odvjetništva Frankfurt na Majni (DO s težištem na gospodarskom kriminalu) Dario Kozjak je osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora. Osuđen je zbog ponavljanja gospodarskog kriminala po optužbi od 30.01.2017. od strane AG Hanau – poslovni broj 1140 Js 15620/15.

Prema istom dopisu, Kozjak će jednoipolgodišnju kaznu zatvora služiti u kaznenoj ustanovi  Mannheim, tj do 12. lipnja 2020.godine.

Kozjak se, kako piše Fenix magazin, već duže vrijeme lažno predstavljao kao urednik nepostojeće Hrvatske televizije i radija iz Frankfurta, a pod tim nazivom imao je prijavljenu Facebook stranicu te nekoliko mail adresa koje su nosile ime nepostojeće Hrvatske televizije Frankfurt i Hrvatskog radija iz Frankfurta.

Lažno se predstavljajući, s tih mail adresa je slao svoje neistine i teške klevete na adrese mnogih hrvatskih medija te hrvatskih institucija poput Državnog odvjetništva RH, Uredu za reviziju, Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, hrvatskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima i slično.

Bez da provjere o kome se radi, neke od tih institucija su mu čak i slale svoje odgovore i tako mu davali legitimitet koji je on dalje koristio u širenju svojih novih neistina i optužbi.

Pišući na Facebooku, Kozjak se po potrebi, piše Fenix magazin, predstavljao kao hrvatski desničar te svom radiju dodavao uzvik „Za dom spremni“ dok je u isto vrijeme sa Srbima iz Frankfurta surađivao oko koncerta Cece i Ace Lukasa te organiziranog gledanja utakmice SP u Rusiji na stadionu Commerzbank Arena u Frankfurtu.

Nakon posljednje kaznene prijave protiv Kozjaka, policija u njemačkoj Saveznoj državi Hessen pokušavala mu je mjesecima ući u trag tražeći ga na ranije prijavljenim adresama u Frankfurtu, Maintalu i Hanauu. Na kraju su ga ipak pronašli, a sud u Hanauu ga je osudio zbog ponavljanja ranijih radnji iz oblasti gospodarskog kriminala.

28. travanj 2024 02:18