StoryEditorOCM
ForumNEDJELJOM U 2

Turudić je dosad tvrdio kako su se Josipa Rimac i on slučajno sreli u lokalu, sada je kod Stankovića promijenio priču

Piše Marin Dešković/JL
30. travnja 2023. - 15:39
Zagreb, 250919. Predsjednik Zupanijskog suda u Zagrebu Ivan Turudic dao je izjavu za javnost ispred suda. Snimio: Bruno Konjevic/CROPIXBruno Konjevic/Cropix

Josipa Rimac je u vrijeme dok je bila pod mjerama bila i u uredu tadašnjega predsjednika zagrebačkoga Županijskoga suda, a sada suca Visokoga kaznenoga suda, Ivana Turudića, te je s njim razmjenjivala poruke, piše Jutarnji.

Potvrdio je to, gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, sam Turudić, rekavši da u tome ‘nema ništa sporno te da je dolazak Rimac bio evidentiran na porti suda‘.

Prema Turudićevim riječima, Rimac je ‘tražila požurenje‘ nekoga svojega spisa, no on joj nije mogao pomoći. Premda se znalo da se Turudić i Josipa Rimac poznaju, Turudić je dosad tvrdio kako su se slučajno sreli u jednom lokalu, no o posjetima u njegov ured te međusobnoj telefonskoj komunikaciji nije bilo niti riječi.

"Poznajemo se, ali nije to bilo ciljano, bili smo u istom prostoru, u istome kafiću, pozdravili se i to je to", rekao je Turudić gostujući na N1 televiziji 1. lipnja 2020. neposredno nakon uhićenja Rimac.

"Zdravka Mamića u Hrvatskoj nema već 5 godina, u tom razdoblju nisam se družio s njim. Čovjek kad se s nekim upoznaje, ne zna što će s njim biti za 10 godina, rekao je još u emisiji urednika i voditelja Aleksandra Stankovića sudac Turudić.

Turudić naglašava kako nikad nije bio član HDZ-a, ali kod nas se HDZ često povezuje s oslobodilačkim ratom i stvaranjem hrvatske države, pa ako je to, kako kaž,e veza, onda je to veza koja je bila snažna devedesetih godina.

- Bio sam 7 godina sudac prije nego što sam došao za pomoćnika ministra pravosuđa i bio sam predsjednik Općinskog suda u Virovitici. Imao sam sve reference za pomoćnika ministra pravosuđa, istaknuo je. Na pitanje je li mu Đuro Dečak pomogao da bude pomoćnik ministra pravosuđa, Turudić je rekao kako je netko morao.

- Mjesto pomoćnika ministra je politička funkcija, pokojni general Dečak je bio važna i politički utjecajna osoba u Hrvatskoj, istaknuo je.

27. travanj 2024 06:44