StoryEditorOCM
ForumCIJELI GRAD BRUJI

Tukli su ga dok je bio na podu, imao je rane: novi detalji incidenta otkrivaju mogući motiv za zvjerski napad nožem pred noćnim klubom

5. kolovoza 2019. - 18:28
pol.JPG

 

Nakon uboda nožem u vrat i teškog ozljeđivanja 24-godišnjeg H.M. pred poznatim noćnim klubom gdje je radio kao redar, brutalni napad je glavna tema razgovora u Sinju. Dok je 18-godišnji napadač u Policijskoj postaji Sinj iznosio svoju verziju događaja i motiv, među njegovim vršnjacima se na jutarnjim kavama već proširila priča kako se radi o osveti za premlaćivanje u istom klubu otprije mjesec dana - piše Slobodna Dalmacija.

Tijekom vikenda početkom srpnju 18-godišnjak je bio jedan od gostiju istog noćnog kluba, a izlazak je okončao neposredno pred zoru na Hitnoj pomoći KBC Split.

- Govorio je da je u dobio batine oko dvi-tri ure iza ponoći u klubu u kojem je bio cilu večer i iz kojeg je nakon toga izbačen vani. Išao je na Hitnu jer se žalio da ima ozljede pošto su ga tukli po glavi dok je bio na podu. Kazao je da je prijavio policiji da su ga istukla trojica redara - kaže naš sugovornik.

Svoje optužbe 18-godišnjak nije iznio samo svojim prijateljima i poznanicima, već za njih zaista zna i policija. Naime, kada je doveden na Hitni bolnički prijem u Split, zbog ozljeda glave je pozvan dežurni neurokirurg koji ga je pregledao. Liječnik je utvrdio da se radi o lakšim ozljedama lica i tjemena te mladić nije zadržan na bolničkom liječenju.

Međutim, pošto je dežurnoj medicinskoj ekipi prepričao da je napadnut od strane više osoba, o svemu je obaviještena splitska policija kako protokol i nalaže. Izjavu od 18-godišnjaka i od liječnika su policajci uzeli istog jutra na bolničkom prijemu, ali nije za sada poznato jesu li saznanja proslijedili sinjskim kolegama. Također nije poznato je li pokrenuta istraga te je li rezultirala prijavom protiv počinitelja.

Mjesec dana kasnije, u ponedjeljak oko 04,45 sati, policija je zaprimila dojavu da je u Glavičkoj ulici u Sinju ispred ugostiteljskog objekta teško ozlijeđen 24-godišnjak. U službene prostorije dovedena je jedna muška osoba koja se dovodi u svezu s događajem i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje, navedeno je u službenom priopćenju. Kako je ranjeni mladić radio kao redar na ulazu u klub, a kako je napadač na njega mjesec dana ranije prijavio da je pretučen u istom klubu, automatski se prvom događaju našao mogući motiv za napad nožem.


Policija je provela očevid na ulazu u popularni noćni klub te će se ispitati svi očevici događaja. O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu koje koordinira kriminalističko istraživanje sa sinjskom policijom. Uhićeni mladić će nakon obrade u policiji biti doveden pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva. Nakon toga sijedi ispitivanje na državnom odvjetništvu.

26. travanj 2024 11:59