StoryEditorOCM
ForumDOŠAO IZ NJEMAČKE

Tomislav Horvatinčić u Samoboru: "Smršavio sam šest kilograma, oporavak će potrajati neko vrijeme, ali kao što vidite - ne skrivam se!"

Piše Jutarnji list
13. veljače 2020. - 14:57

Osuđeni poduzetnik Tomo Horvatinčić (71) koji je završio u Sveučilišnoj bolnici u Njemačkoj par dana prije nego što se trebao javiti sucu izvršenja zatvorske kazne, operiran je krajem siječnja te se jučer vratio u Hrvatsku! Susreli smo ga danas oko 11 sati u centru Samobora dok je ispijao kavu te nam je i sam potvrdio da je operiran - piše Jutarnji list.

- Operiran sam prije 16 dana i sad još uvijek traje oporavak, a rezultate novih pretraga i otpusno pismo trebao bih dobiti za pet do šest dana – rekao je za Jutarnji list Horvatinčić. Dok smo sjedili s njim na vanjskoj terasi kafića prišlo mu je više ljudi i srdačno se pozdravilo s njim, a i sam Horvatinčić je bio prilično susretljiv prema svima, uključujući i sedmu silu.

- Ja sam sad u Hrvatskoj, kao što vidite i ne skrivam se. Operacija je prošla dobro, ali sam smršavio šest kilograma i oporavak će potrajati neko vrijeme, otkrio nam je još Horvatinčić i pristao da ga fotografiramo.

Operativni zahvat u Njemačkoj kojem je podvrgnut 30. siječnja nakon što je došlo do recidivirajućih aspiracija što se reflektiralo u evidentnom pogoršanju refluksa, trajalo je nekoliko sati. Nakon operacije, koja je bila komplicirana, potom je proveo par dana u šok sobi. Dobio je temperaturu i osjećao se jako loše, a sve su to posljedice teškog zdravstvenog stanja raka želuca koji je dobio tijekom zadnjeg sudskog postupka. Horvatinčićevim zdravstvenim mukama obzirom na teško stanje tu nije kraj jer će svake godine, pa i kad završi na odsluženju kazne, morati operirati bedrenu kost kao što je to bio slučaj i proteklih godina.

Kada Horvatinčić dobije svu liječničku dokumentaciju iz Sveučilišne klinike u Njemačkoj gdje je boravio dva tjedna, istu će morati prevesti i dostaviti na Županijski sud u Zagrebu u Centar za izvršavanje kazne zatvora kako bi opravdao prethodnu odgodu. Novi datum susreta sa sucem izvršenja koji mu treba uručiti Rješenje o izvršenju zatvorske kazne je 9. ožujka, a kada mu isto bude uručeno, poduzetnik će se u roku od najkasnije tri tjedna morati javiti u remetinečki zatvor na Odjel dijagnostike nakon čega će biti upućen u jednu od kaznionica.

Podsjetimo, Horvatinčić je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanje pomorske nesreće u kojoj je 2011. godine poginuo talijanski bračni par Salpietro.

Hoće li s prvim danima travnja doista Horvatinčić završiti iza rešetaka, ovisi o njegovom zdravstvenom stanju koje, kažu nam upućeni u problematiku, doista je vrlo loše.

 

26. travanj 2024 06:31