StoryEditorOCM
ForumNOVI HOLLYWOODSKI PROJEKT

Tom Hanks snimat će u Hrvatskoj?!

Piše PSD
13. siječnja 2018. - 11:11
9424709

- Planirano je snimanje filma “Black Money Games” u produkciji Joeyja Tufara. Trebao bi glumiti Tom Hanks, to je bilo planirano... Oni su tražili lokacije, hoće li to biti Srbija ili Hrvatska?

Na kraju su se ipak odlučili za Hrvatsku, što opet nije sigurno... Ja ih i dalje pokušavam nagovoriti da to ipak bude Srbija. Vidjet ćemo... Meni bi bilo drago biti u toj ekipi i snimati u mom rodnom gradu – pomalo je nemušto ovih dana izjavila beogradska glumica Katarina Radivojevićnovinarima u Srbiji nakon što je na izmaku prošloga ljeta u Jutarnjem listu prilično uvjerljivo najavila dolazak hollywoodske filmske ekipe na omiljeni joj Hvar.

Glumica koju mnogi u Hrvatskoj pamte po ulozi u seriji "Najbolje godine" Nove TV posljednjih godina živi na relaciji Los Angeles - Dubrovnik, rado ljetuje na Visu i Hvaru, pa ne čudi što je najsunčaniji otok bio jedna od njezinih preporuka američkim producentima visokobudžetnog akcijskog trilera čije je snimanje najavila na proljeće. No, o najavljenom početku snimanja na Hvaru ništa ne znaju ni tamošnje gradske vlasti ni djelatnici Turističke zajednice.

- S nama nitko ni o čemu nije razgovarao, nitko nam se iz produkcije nije javio. Katarina Radivojević je inače draga gošća na našem otoku, ali s nama nije kontaktirala što se toga tiče – kazao nam je hvarski dogradonačelnik Kuzman Novak. Jedan od najljepših hrvatskih otoka navodno bi trebao biti jedna od lokacija snimanja 50 milijuna dolara "teškog" filmskog projekta u kojemu bi beogradska glumica, prema vlastitom priznanju, uz produkcijske poslove trebala zaigrati i jednu od glavnih uloga.

Akcijski triler "Black Money Games" u režiji Adama Wrighta priča je o istraživanju tokova nezakonito stečenog novca na ulicama postkomunističkih zemalja Istočne Europe, a radnja vodi sve do otoka na Jadranskom moru, stoji na IMDb-u (internetskoj bazi filmskih podataka). Tužiteljica iz maloga grada ustaje protiv trgovaca oružjem, ali uskoro dolazi u sukob s korumpiranim dužnosnicima i oligarsima.

Sama ne može puno učiniti sve dok joj se ne pridruži vrhunski stručnjak za praćenje ilegalno stečenog novca. Zajedno slijede njegov trag, ulazeći u svijet tajnih paktova između plaćenih ubojica, lokalne vojske i visokopozicioniranih državnih dužnosnika...

Beogradska glumica je prije pet mjeseci ustvrdila da su producente s druge strane Atlantika otok Hvar i susjedni mu Pakleni otoci prošloga ljeta ostavili bez daha, pogotovo zbog mogućnosti snimanja atraktivnih kadrova akcije na vodi, s veličanstvenom vizurom Hvara u pozadini. Prema njezinim riječima "Black Money Games" trebao bi se snimati i u Pragu, Parizu, na Cipru te otocima Turks i Caicos.

O proljetnom snimanju na Hvaru u produkciji i režiji američke filmske ekipe ništa ne znaju ni u Hrvatskom audiovizualnom centru.

- I mi smo za to snimanje saznali preko Facebooka. Ono što je najbizarnije jest da mi saznamo tek kad nam se podnese prijava za snimanje filma, a do sada osim "Igre prijestolja" nemamo ništa najavljeno za ovu godinu što, naravno, ne isključuje mogućnost i većeg broja snimanja negoli je to bio slučaj prošle godine. 

To je sve uvijek obavijeno nekakvim velom tajne, a ja, moram priznati, nikada nisam shvatio zašto – kazao nam je Daniel Rafaelić, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, aludirajući na lanjsko snimanje hollywoodskog spektakla "Mamma Mia 2" na Visu, kao i filma "Ibiza" i BBC-jeve serije "McMafia", čija su ekipe također boravile na lokacijama u Hrvatskoj.

ZADNJA SEZONA: „Igra prijestolja“ u Dubrovniku

- "Igra prijestolja" ovaj put će se snimati vrlo kratko u Dubrovniku, tek nekoliko dana. Ali drago mi je da dolaze, jer je u pitanju zadnja sezona serije. Počast je to i našim prostorima, jako je lijepo da se ekipa vraća na lokacije na kojima je napravila možda i najljepše kadrove u seriji – kaže Daniel Rafaelić.

27. travanj 2024 20:26