StoryEditorOCM
ForumSTROŽE MJERE

Sad je i službeno: putnici iz Hrvatske koji dolaze u Veliku Britaniju moraju u samoizolaciju na 14 dana, na crvenu listu stavila nas i Slovenija

Piše HINA/JL
20. kolovoza 2020. - 18:53

Putnici iz Hrvatske koji dolaze u Veliku Britaniju morat će u samoizolaciju na 14 dana, objavio je u četvrtak britanski ministar prometa.

Uz Hrvatsku na popis je dodana i Austrija i Trinidad i Tobago, dok je s popisa skinut Portugal nakon što je broj novozaraženih u toj zemlji počeo padati.

"Putnici koji dolaze u Veliku Britaniju iz Hrvatske, Austrije i Trinidada i Tobaga sada će morati u samoizolaciju na 14 dana", tvitao je Grant Shapps.

Dodao je da mjera stupa na snagu u 04,00 sata u subotu.

Ranije u četvrtak Njemačka je izdala upozorenje za putovanja u Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju zbog povećanog broja novozaraženih koronavirusom.

Osobe koje se u Njemačku vraćaju iz ovih područja dužne su nakon povratka podvrgnuti se testu na covid-19 a vrijeme koje provedu čekajući na rezultat su dužne provesti u samoizolaciji.

Takvu je odluku ranije donijela i Austrija, ali za cijelu Hrvatsku, baš kao i - danas poslijepodne, na sjednici Vlade - i slovenska vlada, što je medijima potvrdio glasnogovornik Jelko Kacin. 

- Hrvatska je od ponoći na crvenoj listi i to u cijelosti, ne po županijama. Oni koji su trenutno u Hrvatskoj imaju 72 sata da se vrate, najkasnije do ponedjeljka, a ako se vrate kasnije morat će u dvotjednu karantenu. Vlasnici plovila i nekretnina imaju i 48 sati da urede svoje poslove na osobnom vlasništvu, naprimjer izvuku brod iz mora - objasnio je Kacin.

Već sada na graničnim prijelazima sa Slovenijom vladaju velike gužve, a sada se očekuje i udar britanskih turista na zračne luke kako bi se što prije mogli vratiti svojim kućama. 

Ranije u četvrtak Njemačka je izdala upozorenje za putovanja u Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju zbog povećanog broja novozaraženih koronavirusom, podsjeća Jutarnji list.

27. travanj 2024 14:09