StoryEditorOCM
ForumPAKAO NA AUTOCESTI

Ranije neviđena snimka nadzorne kamere pokazala kako je izgledao dio napada: policija je prvo gađana kamenjem, a onda i prometnim znakovima

Piše PSD
22. svibnja 2022. - 16:10

Snimka nadzorne kamere koju je na svojem Youtube kanalu objavio MUP pokazala je kako je izgledao dio sinoćnjeg nereda na odmorištu Desinec. Na njoj je vidljivo kako pripadnici Torcide napadaju policajce, a nakon što su ih napali kamenjem, vidi se i u kojem trenutku je jedan od navijačpa na njih bacio prometni znak kao i da su upaljeni vatrogasci aparati kako bi se njima rastjerala policija. 

- Policija je postupala u cilju uspostavljanja javnog reda i mira te života osoba koje su bile na benzinskoj. To je bila utakmica visokog rizika i tad postupamo vrlo oprezno. Iz medijskog prostora uočavamo kao potencijalni problem nemogućnost ulaska navijača Torcide s transparentnom - rekao je Damir Barić, zamjenik glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost na danas održanoj press konferenciji PUZ-a. 

- Nakon zaustavljanja masovno izlaze i pale bengalke. Upaljene su ih bacali na policajce na Desincu. Bacali su rakete u pravcu njih i koristili su sva pogodna sredstva za nanošenje ozlijeda. Uništavali su i trgali znakove, njima su napadali policajce. Koristili su aparate za gašenje požara. Na jedan vrlo ružan i nehuman, bahat način su izvršili napad na tih 15 policajaca - dodano je na konferenciji za medije.

 

27. travanj 2024 21:24