StoryEditorOCM
ForumRUPA U VOZILU

Propucan automobil Ivana Turudića - u njemu pronađena dva metka nakon što je uočio oštećenje; susjedi uznemireni

Piše VIJESTI SD
22. ožujka 2024. - 15:23
Ivan Turudić - Novoimenovani glavni državni odvjetnik je sve prijavio policiji, u tijeku je istragaMarko Prpić/Pixsell

NOVO: Policijska uprava virovitičko-podravska oglasila se povodom vijesti da je propucan auto glavnog državnog odvjetnika.

- Možemo potvrditi da je Ivan Turudić danas pristupio u službene prostorije policije te iznio informacije kako je na vozilu kojim se koristi uočio oštećenja. S obzirom na vrstu oštećenja, vozilo je prevezeno u prostor policije te se na vozilu obavlja očevid. Za sada nismo u mogućnosti iznositi druge detalje koji bi mogli potaknuti preuranjene zaključke - poručuju iz PU virovitičko-podravske.

RANIJE: Sucu Visokog kaznenog suda i novoimenovanom glavnom državnom odvjetniku RH Ivanu Turudiću propucan je osobni automobil iz vatrenog oružja, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Prema informacijama koje su potvrđene iz više izvora, za sada se ne zna ni tko mu je ni kada propucao vozilo. Turudić je primijetio da mu je automobil propucan u Virovitici. U tom je gradu odveo automobil na servis.

Naime, navodno je Turudić uočio rupu na automobilu te ga je, ne znajući kako je rupa nastala, odvezao u servis. A onda su automehaničari u vozilu pronašli i zrno, pa je postalo jasno da je netko pucao na njegovo vozilo.

Turudić je sve odmah prijavio policiji koja je odmah krenula istraživati slučaj te se provodi očevid na njegovu automobilu.

Ivan Turudić ima dva automobila, manji Volkswagen i Audi Q5. Navodno mu je propucan Q5.
Prema informacijama koje su Jutarnjem listu potvrđene iz više izvora, za sada se ne zna ni tko mu je ni kada propucao vozilo. Naime, kako se doznaje, Turudić i supruga su zamijetili oštećenje kod suvozačkih vratiju Audija Q5 u blizini retrovizora.

Susjedi uznemireni

- Vidjeli smo danas prijepodne policiju ispred naše veže. Bilo je oko 11.10 sati kada se policijski automobil zaustavio. Iz njega su izašla dva policajca i ogledavala se. Gledali su prema prozorima, pa preko ceste, pa opet gore. Posvuda. Nismo znali zašto, a prva pomisao je bila radi nepropisno parkiranih auta jer nam je ulica do jučer bila prekopana i trajali su radovi pa je bila zatvorena za promet i parkirali smo svakako. Pucnjavu nismo čuli nikakvu, a niti da se nekome nešto dogodilo u našoj zgradi - kaže za Jutarnji jedna stanarka zgrade u Turudićevu susjedstvu. Na upit viđa li možda češće policiju u obilasku ulicom otkad je njihov susjed Ivan Turudić izabran na novu dužnost, kaže da baš i ne.

- Ništa nismo primijetili posebno. Sve je i dalje rutina. On je ugodna osoba. No, vrlo je uznemirujuća sad ta vijest da se priča da mu je propucan auto. Time je poljuljana sigurnost zapravo svih nas. Nadam se da će policija brzo riješiti slučaj i vratiti nam mir - zaključuje za Jutarnji list jedna stanarka Cankareve ulice.

Bačić: ‘To je za svaku osudu‘

O ovoj informaciji novinarka N1 je upitala ministra Branka Bačića koji je davao izjavu za medije u Zagrebu.

“To mi je prva vijest, to je za svaku osudu. Nije dobro da se stvara ovakvo ozračje u hrvatskom društvu. Puno puta sam rekao, mala je crta, mala je granica između političkog kaosa, između verbalne destrukcije, strašne difamacije, uvreda kojima svjedočimo i čije su žrtve dužnosnici HDZ-a. Mi našim vokaburalom nastojimo umiriti, Hrvatska je sigurna država”, kazao je Bačić.

Dodao je da takve vijesti utječu i na turističku sezonu te da će vijest o propucavanju vozila glavnog državnog odvjetnika odjeknuti i u Njemačkoj, Austriji, Engleskoj…

“Doprinosi se nestabilnosti. Pozivam i predsjednika, ako hoće ući u izbore, neka da ostavku, neka bude izjednačen sa svim kandidatima i pozivam ga u 10. izbornu jedinicu da ukrstimo koplja pa neka birači odluče, ovako nismo u istoj poziciji, on zloupotrebljava poziciju”, rekao je Bačić i dodao:

“Nikoga ne optužujem samo pozivam da se smirimo. To je upozorenje svima da prestano s takvm političkim obračunavanjem, poizvam da stanu jer će prije svega napraviti štetu Hrvatskoj.”

30. travanj 2024 16:20