StoryEditorOCM
ForumKVART PUN POLICIJE

Pronađeno beživotno tijelo žene: ‘Crnokosa djevojka zamotana u tepih bila je odbačena na stubama prema podrumu‘

Piše Jutarnji.hr
15. veljače 2020. - 11:23
Zagreb, 150220. Sopot, Zemljakova. Pronadjeno tijelo zenske osobe, policijski ocevid u tijeku. Na fotografiji: policijski ocevid.Damir Krajac/Cropix

Nešto prije 6 sati ujutro u novozagrebačkom naselju Sopot na intervenciju je stigla Hitna pomoć, a nedugo zatim i policajci te forenzičari.

Žitelji Zemljakove ulice gdje se zločin dogodio, kažu za Jutarnji da su čuli žestoku svađu dvojice muškaraca, ali i neki vrisak ženske osobe.

Iz PU zagrebačke kažu da su oko 7.30 sati pronašli tijelo ženske osobe te da je u tijeku policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do smrtnog ishoda.

- Buka je dopirala iz prizemlja zgrade. Ne znam je li iz stana u prizemlju ili podrumskih prostorija. Nekad se znaju skupljači stare krame, ali i lopovi povlačiti po ulazima. Još uvijek ne znamo što se dogodilo. Policija ne govori ništa, nego ne prestaju defilirati ulazom i skupljati dokazni materijal - rekla je za Jutarnji jedna stanarka Zemljakove.

- Tresem se od šoka! Mlađa ženska osoba crne kose zamotana u tepih bila je odbačena poput životinje na stepenicama prema podrumu. Glava joj je bila prema dolje, a noge prema gore. Netko ju je očito bacio i pobjegao. Osobno buku nisam nikakvu čuo, nego me probudio susjed koji je po stubištu zvonio u potrazi za ključem od podruma radi policijskog očevida - otkriva za Jutarnji stanar ulaza u kojem je pronađeno beživotno tijelo žene.

Drugi susjed otkriva kako se kod njihove zgrade u parkiću inače preko dana zna okupljati mladež iz obližnje srednje škole.

- Tu prave buku, piju, smiju se. Umjesto da su na nastavi. A onda često dernek s klupe nastave u podrumu pa odu. Taj podrum su inače dvije prostorije gdje je i onaj donji dio za lift. A sam ulaz je pun podstanara. Kroz stanove defiliraju novi ljudi kao na kolodvoru svako malo. Ne znam je li ta osoba možda u našem ulazu živjela - pojašnjava drugi susjed.

Policijski očevid kriminalisti su iz podrumskog dijela zgrade preselili na predio ispred ulaza gdje su iznijeli tijelo preminule ženske osobe.

- Skinuli su s nje svu robu i odnijeli valjda na vještačenje. Ostala je u donjem rublju i čarapama. Na tijelu navodno nema vidljivih ozljeda pa se pretpostavlja kako je možda žena umrla na neki drugi način negdje te su se prijatelji uplašili i odlučili riješiti leša. Strašno i bešćutno kuda ide ovaj svijet - ogorčeno će stanarka Zemljakove.

27. travanj 2024 06:57