StoryEditorOCM
ForumNEZAPAMĆENI INCIDENT U SREDNJOJ ŠKOLI

Profesor fizički nasrnuo na dvojicu 16-godišnjih učenika! Intervenirala i policija

5. prosinca 2018. - 15:02
skolaCK1

U Tehničkoj školi u Čakovcu u utorak poslijepodne dogodio se incident kada je jedan profesor navodno fizički nasrnuo na dvojicu 16-godišnjih učenika 2. razreda te škole. I u školi i u policiji rekli su nam da ispituju što se točno dogodilo.

Kako su nam ispričali njihovi školski kolege, dvojica su učenika u utorak oko 17 sati poslijepodne za vrijeme nastave glasno razgovarali i smijali se te ih je profesor odlučio izbaciti sa sata zbog ometanja nastave. No, pritom je navodno došlo do incidenta.

Profesor je navodno jednog učenika, dok je izlazio iz učionice, u još uvijek neutvrđenim okolnostima navodno prvo gurnuo pa zatim sa stražnje strane uhvatio za vrat i udario po glavi, a dok je učenik pokušao pobjeći navodno ga je udario i nogom. Drugog učenika navodno je pak odveo u svoj kabinet gdje je navodno vikao na njega i vrijeđao ga te ga nekoliko puta ošamario.

Njihovi školski kolege u međuvremenu su od straha zvali policiju koja je ubrzo i stigla u školu te razgovarala s učenicima i profesorom. Potvrdili su nam to i u policiji navodeći da su u utorak poslijepodne dobili anonimnu prijavu građana vezano uz taj slučaj te da provjeravaju navode iz te prijave.

Istaknuli su i da su o slučaju obavjestili ravnatelja i školsku psihologinju.

Potvrdio nam je to i ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka koji nam je rekao da još uvijek istražuju što se sve dogodilo i razgovaraju sa akterima incidenta te da postupaju u skladu sa svojim zakonskim obavezama i pravilnicima za postupanje u takvim slučajevima.

A u Ministarstvu obrazovanja na upit koje su korake poduzeli, odgovaraju već poznatom šprancom o tomu kako je škola mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja, kako su kontaktirali školu ne bi li dobili punu informaciju, odnosno očekuju hitno očitovanje škole, a – naravno – spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koji školi može biti na raspolaganju u svakom trenutku ukoliko ga ona poželi.

- Po meni, ovo je najjača tema u ovome trenutku u hrvatskom obrazovanju. Volio bih da ministrica umjesto da hoda po školama zbog reforme, uđe u ovakve škole i kaže sada je dosta. A ne da se ponaša kao da se ništa ne događa, komentira Željko Stipić, predsjednik Školskog sindikata Preporod.

27. travanj 2024 22:58