StoryEditorOCM
ForumTRAŽE SE DOKAZI

Procurio transkript poruka smrtonosnog ‘kavačkog klana‘, Velja Nevolja s ekipom je komunicirao preko aplikacija: ‘Upravo sam ga raskomadao‘

Piše PSD
21. kolovoza 2021. - 09:03

Nakon kaznenih prijava u Crnoj Gori protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića, kojima se s još nekolicinom Crnogoraca na dušu stavlja najmanje još dva ubojstva, Damira Hodžića i Adisa Spahića i otmica Mile Radulovića, jasno je da tamošnja policija, kao i MUP Srbije, nastavlja istragu najtežih zločina Belivukove ekipe, kao ogranka "kavačkog klana", piše Mondo.rs.

Skoro svakog dana ispituju nove detalje monstruoznih likvidacija, otmica i drugih nedjela, koje je počinila 30-člana grupa u Srbiji, ali i regiji. Na temelju svjedočenja i presretnutih dekodiranih razgovora članova ove bande s aplikacijama vidljivo je da su srpska policija i tužiteljstvo pribavili dokaze za pet ubojstava u kući smrti u Ritopeku, što je teško oboriti.

Precizni transkripti njihovih razgovora navode datum i vrijeme te tko s kim komunicira. Također možete vidjeti tko je i zašto ubijen. Neke od likvidacija odnosile su se na sukob s "klanom tjemena", dok su se druge odnosile na sukob s protivničkom navijačkom skupinom na stadionu Partizana. Klasična pljačka i otmica bili su motiv ubojstva.

To je slučaj sa Zdravkom Radojevićem, kojem je ekipa htjela ukrasti automobile koje je posjedovao jer im je prijetio kada su naslikali mural s likom njegova brata, navijača Zvezde.

Lazar Vukićević također nije ubijen jer je navijač Zvezde, već zato što je trebalo ukloniti "pokrovače" u Beogradu. Uz njega je iz istog razloga trebao biti ubijen i Aleksandar Šarc. Vukićević je pronašao namješten telefonski poziv, ali Šarac nije. Sharc je nakon nekoliko dana ubijen u trgovačkom centru "Ušće".

Ne čudi da su se odvjetnici optuženih borili da ponište dio dokaza preuzetih iz aplikacije za nebo telefona, tako da većina nije odgovorila na optužnicu. Oni sada pokušavaju pronaći formalnu pravnu rupu u odluci francuskog suda da otključa telefone s dokazima i omogući ih srpskoj policiji i pravosuđu. Ako je to učinjeno nezakonito u Francuskoj, dokazi su također nezakoniti, a obrana će to pokušati dokazati.

No, ovaj dokaz nije jedini, a prema svjedočenju srpskih stručnjaka sve je učinjeno prema zakonu u Francuskoj. Radojević je bio prisiljen ostaviti otiske na mecima i pištolju, pa su ga ubili Belivukova grupa razmijenila je poruke u kojima se dogovara plan o prikrivanju ubojstva Zdravka Radojevića njegovim navodnim bijegom nakon inscenirane pucnjave u kući Miloša Budimira. Radojevića je trebalo prisiliti da ostavi otiske prstiju na mecima i pištolju. Na to je bio prisiljen učiniti na prvom katu kuće u Ritopeku, a zatim je ubijen u bunkeru smrti u prizemlju.

24. studenog 2020

Miloš Budimir šalje poruku N. N. -u i kaže da su ubili dječaka koji je pucao u Kantonu, "već je nekoliko dana mrtav". Nešto kasnije poslao mu je fotografiju Zdravka Radojevića vezanu za najlon.

06. prosinca 2020

Belivuk šalje sliku grupi Zdravka kako puni okvir pištolja u Ritopeku i komentira: "Ovdje Kanid kaže da puni priljev, ide na Ares." Miljković: "Hajde da imamo tu sliku."

Miloš Budimir šalje sliku vezanog Zdravka na najlonu, s vrpcom preko usta s komentarom: "Kaniđa je posrnula." Srđan Lalić: "Carski". Belivuk šalje sliku s Radojevićem koji sjedi s maskom na licu: "I on je pripremio masku."

10. prosinca 2020

N. N. lice: "Kanidja je bio sjeban u svoje vrijeme." Miloš Budimir: "Upravo sam ga raskomadao." Marko Budimir: "Nisam ga ošamario." Miloš Budimir: "Malo sam ga ubo. Morao sam ga poniziti da shvatim da je pod nama ... jer se u jednom trenutku počeo zajebavati ... Bio je stvarno bolestan u glavi, a svi ostali organi bili su ne baš nešto. " Podsjećamo, "Kanidja" je bio kodni naziv za Zdravka Radojevića, "Ares" za Miloša Budimira, a "Kanton" Marko Budimir.

26. travanj 2024 17:25