StoryEditorOCM
ForumSLUČAJ OTKRIO ZLOUPORABE?

Povjerenstvo za sukob interesa otvara istragu o Mercedesu koji je bio parkiran u dvorištu ministrice Žalac

Piše Jutarnji.hr
25. ožujka 2019. - 14:33
maric

 

Šefica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Nataša Novaković izvijestila je novinare oko 13 sati da su otvorili predmet protiv ministrice Gabrijele Žalac i ministra Zdravka Marića - piše Jutarnji list koji je i otkrio slučaj.

Predmet ministrice Žalac ispitat će zbog povezanosti s poduzetnikom Josipom Stojanovićem Jollyjem. Istražit će je li bilo pogodovanja kada je dobio kredit HBOR-a i je li na neki način povezan s ministricom kada je u pitanju najam Mercedesa.

Otvara se i predmet protiv Marića. Ispitat će s njegovu povezanost s poduzetnikom vezano za kredit HBOR-a, ali i putovanja na Svjetsko prvenstvo u Rusiju kada su zajedno bili na utakmici. Upitno je je li Jolly ministru Mariću dao ulaznicu.

----------------------

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas će razgovarati o slučaju Mercedesa u dvorištu Gabrijele Žalac.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije danas je nakon izlaska sa sastanka u Vladi novinarima poručila da se razgovaralo isključivo o projektima te je samouvjereno poručila da nema nikakve njezine odgovornosti. Oduke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa se, kaže, ne boji.

Razgovore o slučaju Mercedes iz Povjerenstva su najavili prošloga tjedna.

- Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa će razmotriti ima li u objavljenim informacijama elemenata koji upućuju na moguću povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa ili načela obnašanja javnih dužnosti, odgovorili su prošloga tjedna iz Povjerenstva.

Ministrica Žalac izašla sa sastanka u Vladi. Uvjerava da se razgovaralo iskljucivo o projektima i samouvjereno poručuje da nema nikakve njezine odgovornosti. Oduke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa se, kaže, ne boji. @vijestihr @RTLDanas

10:56 - 25 Mar 2019 · Republic of Croatia

Osobni automobil marke Mercedes E klase viđen je u dvorištu obiteljske kuće ministrice Žalac u Vinkovcima, a, prema medijskim natpisima, u vlasništvu je tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car u vlasništvu g. Josipa Stojanovića Jollyja, a prema izjavi ministrice koriste ga njeni roditelji na temelju ugovora o najmu.

Povjerenstvo bi danas moglo razgovarati i o ministru financija Zdravku Mariću zbog ulaznica za SP u nogometu. Na upit je li u sukobu interesa s obzirom da je sa Stojanovićem išao na utakmicu nogometne reprezentacije u Rusiji, Marić je prošloga tjedna kazao da je sve račune platio sam te da ima neke izvode iz banke jer je neka plaćanja obavio izravno s agencijama.

28. travanj 2024 07:47