StoryEditorOCM
ForumSTRAVA NA AUTOCESTI

Potresno svjedočenje vatrogasnog zapovjednika: Ovako nešto vidio sam u horor filmu, nikad u životu. Iz autobusa smo izvlačili samo mrtve i ranjene

Piše PSD
6. kolovoza 2022. - 22:02

Nakon stravične nereće koja se u subotu ujutro dogodila na autocesti A4, reporterka Dnevnika Nove TV Karla Trstenjak razgovarala je sa zapovjednikom DVD-a Breznički Hum, Ivanom Ivančanom, prenosi Dnevnik.hr.

Zapovjednik DVD-a Breznički Hum, Ivan Ivančan, gostovao je u Dnevniku Nove TV nakon što je u jutarnjim satima sudjelovao u spašavanju putnika koji su se nalazili u autobusu koji je sletio s autoceste A4.

"Vatrogasci su dojavu dobili nešto prije 6 sati. U roku od deset minuta već su bili na mjestu nesreće", izvijestila je u reporterka Dnevnika Nove TV Karla Trstenjak.

Osvrnuvši se na situaciju na mjestu nesreće, zapovjednik DVD-a Breznički Hum kazao je kako su po dojavi o nesreći znali o kakvoj je nesreći riječ.

"Ovakvo nešto nismo očekivali. Izgledalo je kao u nekom horor filmu na televiziji. Kada smo mi došli, već su bili prisutni neki medicinski timovi. Bila su prisutna dva intervencijska tima, JVP koja je već radila svoj posao i kolege iz DVD-a Novi Marof. Mi smo se samo priključili njima i počeli izvlačiti ranjene i mrtve koji su bili unutra", opisao je iskustvo spašavanja Ivan Ivančan za Dnevnik Nove TV.

"U prvi trenutak doživjeli smo nekakav šok, ali onda poslije sve to ispadne normalno. Morate pomagati onima koji su unesrećeni i raditi ono što je najbolje u koordinaciji sa medicinskim timovima i ostalim timovima", pojasnio je Ivančan.

Osvrnuvši se na situaciju s putnicima koji su bili pri svijesti, Ivančan je rekao kako su bili u šoku.

"Bili su dezorijentirani. Nisu ni znali gdje su ni kud su. Već nakon pet minuta došlo je više medicinskih timova i vatrogasca pa su svi skupa mogli biti zbrinuti", rekao je.

Iako je 45 godina vatrogasac, Ivan Ivančan istaknuo je kako nešto ovakvo nikada nije vidio u svom životu. "Nikada ovakve intervencije nismo imali. Ovo što smo danas zatekli je stvarno bilo stravično", pojasnio je Ivančan za Dnevnik Nove TV.

Rekao je i kako je intervencija bila jako zahtjevna.

"To vam najbolje mogu potvrditi kolege iz JVP Marof. Ali koordinacijom s medicinskim timom i drugih kolega, mi smo ih izvlačili i pokušavali pomoći koliko smo mogli", zaključio je Ivan Ivančan, piše Dnevnik.hr.

26. travanj 2024 14:02