StoryEditorOCM
ForumNA POPISU SE NAŠLA I JEDNA FOTOGRAFIJA HRVATSKOG OTOKA

Pogledajte najbolje fotografije snimljene dronom u 2018. godini

Piše Dom i dizajn
15. siječnja 2019. - 10:15
Prvo mjesto, Zekedrone za fotografiju - Bathing Hippos u TanzanijiFirst Place Winner. Bathing Hippos In Tanzania By Zekedrone

Dronestagram, trenutno najpopularniji online servis na kojem se dijele fotografije snimljene isključivo dronom, petu godinu zaredom donosi pobjednike ovog prestižnog međunarodnog natjecanja na kojem kreativnost i kvalitetu fotografije ocjenjuje tim stručnjaka. Među tisućama pristiglih fotografija, od kojih su neke zaista zapanjujuće, žiri je odabrao 3 najbolje u 2018. godini, a na listi se našla i jedna fotografija Hrvatske.

Ovogodišnji pobjednik je Zekedron sa snimkom - Hungry Hippos. Atmosferska fotografija snimljena na maloj visini, pokazuje nilske konje koji se "veselo" druže u blatnoj vodi. Kvalitetne prijave i različite kategorije, uključujući urbane, prirodne, ljude i kreativne, šestoricu je sudaca suočila s teškim odlukama s obzirom na broj pristiglih prijava.

- Dobra fotografija snimljena dronom mora imati snažnu vertikalnost  i prikazati prizore iz rakursa koji se može snimiti samo dronom. Ona također mora biti umjetnička u svom pristupu i stilu, i ako je moguće prikazivati život ljudi ili životinja, rekao je Eric iz Dronestagrama za Bored Pandu.

Zavirite u galeriju...

 

28. travanj 2024 17:34