StoryEditorOCM
ForumSAD SU SVI IZA BRAVE

Podignute optužnice i protiv supruga vođa krvoločnog klana Velje Nevolje: Bile su aktivno uključene u ilegalni biznis

Piše vijesti sd
25. rujna 2023. - 19:09

Protiv Veljka Belivuka, njegove supruge, zatim protiv Marka Miljkovića i njegove supruge, kao i još nekoliko okrivljenih zbog sumnje da su novcem koji potječe od kriminalnih aktivnosti kupovali stanove i zemljište podignuta je optužnica, potvrđeno je za Danas.rs iz Javnog tužiteljstva za organizirani kriminal Srbije.

Iz tužiteljstva su priopćili da je optužnica podignuta zbog više kaznenih djela pranja novca za djela izvršena u razdoblju od 2015. do 2020. godine.

U optužnici je predloženo trajno oduzimanje imovine na teritoriju Beograda i Pančeva, zatim veći broj skupocjenih vozila i satova kao i gotovog novca koji su pronađeni i oduzeti od okrivljenih, a za koje Javno tužiteljstvo smatra da su predmet pranja novca.

Također, u optužnici je predloženo produženje mjere zabrane napuštanja boravišta za okrivljene B. B, T. M, M. M. i S. Đ.

Specijalno tužiteljstvo je 1. rujna 2021. pokrenulo istragu protiv osumnjičenih zbog sumnje da su novcem pribavljenim ilegalnim poslovima kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu, najčešće na ime trećih osoba.

Istragom su u prosincu iste godine obuhvaćeni još neki članovi šire obitelji uhićenih kriminalaca, poznatih po posebno brutalnim metodama obračuna sa svojim suparnicima i neprijateljima iz podzemlja glavnog grada Srbije.

26. travanj 2024 11:18