StoryEditorOCM
ForumTRAGEDIJA

Podignuta optužnica za ubojstvo rukometaša Tota: Počastio trojac pićem, a oni su ga ubili! Prijeti im kazna zatvora od najmanje 5 godina

Piše PSD
21. srpnja 2022. - 20:37

Skopsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv troje osumnjičenih za ubojstvo đakovačkog rukometaša Denisa Tota, piše Fokus, a prenosi Jutarnji list.

- Optuženi su 7. travnja ispred noćnog kluba Privilege u Gradskom parku u Skoplju zajedno ozlijeđenog Denisa Tota lišili života. Sve troje mu je nakon kraće prepirke zadalo više udaraca i teških tjelesnih ozljeda od kojih je oštećeni pao u komatozno stanje. Preminuo je 8. travnja - zaključilo je tužiteljstvo.

Za ubojstvo su osumnjičeni Angelo Georgievski (28), Klementina Levkovska (19) i Andrej Kostovski (22).

Prema članku 22. Kaznenog zakona koji je trenutno na snazi u Republici Sjevernoj Makedoniji, za lišavanje života Denisa Tota mogu biti kažnjeni zatvorskom kaznom u trajanju od najmanje pet godina.

Tužitelj je od suda zatražio da se osumnjičenima produlji boravak u pritvoru.

Prema pisanju Fokusa, Tot je u noći sa 6. na 7. travanj u Privilegeu vidio Kostovskog, kojega je otprije poznavao. Naime, Tot je tada bio član Rukometnog kluba Butel iz Skoplja te je živio u hotelu Marriott u istome gradu. Kostovski je u tom hotelu radio kao barmen, prenosi Jutarnji list.

Georgievski, Levkovska i Kostovski bili su u klubu u istom društvu, a Tot u Privilege nije došao s njima. On im se pridružio nakon što je u klubu vidio Kostovskog. Rukometaš ih je počastio pićem te su u četvrtak, 7. travnja, oko 3:30 sati izašli iz kluba. Tot je s njih troje htio ući u taksi.

Kako je ranije pisao Jutarnji, Tot se u jednom trenutku na neprimjeren način obratio Levkovskoj, što je dovelo do toga da ga je Georgievski udario. Tot je pao na tlo i udario glavom o betonsku podlogu. Osumnjičeni su ga nastavili tući dok je bio na tlu. Na jednoj od video snimaka incidenta može se vidjeti kako Levkovska nogom udara bespomoćnog i nepomičnog Tota.

Kostovski i Levkovska trenutno se nalaze u pritvori, a policija još uvijek traga za Georgievskim.

26. travanj 2024 04:41