StoryEditorOCM
ForumAGITACIJA

Pernar radi opasne stvari ispred škola, bio je u Zadru i Biogradu, a želi pridobiti maturante koji će prvi put glasati. MUP i DORH to šutke gledaju

Piše Saša Ljubičić
13. siječnja 2024. - 20:10

U ofenzivi je bivši saborski zastupnik Ivan Pernar. Malo je reći da iskače iz paštete. No, njegovi šašavi videouradci koji su preplavili TikTok, nisu više tako zabavni. Zapravo, opasni su.

Pred učenicima škole u Biogradu, Pernar proziva homoseksualce, strane radnike, novinare i svoje kolege političare. Huška omladinu na njih. Pali vatru igrajući na nezrelost i neznanje malodobnika kojima se obraća. I sve to ne zanima policiju i DORH?! A trebalo bi! Nitko nema pravo pred školom držati govore maloljetnim osobama; crtati "mete na čelu" ljevičarima, LGBT populaciji, medijima... Pernar to radi na vrlo podmukao način zabavljajući publiku poput stand-up komičara, uz kes koji ne skida s lica.

Kontroverzni političar, populist i predvodnik istog takvog pokreta – famoznog Živog zida koji se srušio nakon što su se njegovi neimari pokefali zbog novca, zbog čega bi drugog, sada "gađa" najmlađe birače, one koji tek trebaju izići na svoje prve izbore. I valjda njemu nesretniku dati glas?!

Šunjanje oko škola 

Dugo se Ivan šunja oko škola i izvodi kerefeke: nudi sto eura onima koji naprave stotinu sklekova, ili učenike, nakon nastave, besplatno vozi kući. Većina ga je prihvatila kao zabavljača čije će vragolije dijeliti na društvenim mrežama, a pred jednom su ga zagrebačkom gimnazijom dočekali – jajima. Izgleda da su jedini shvatili da im ne dolazi s dobrim namjerama.  

Pernar se želi svidjeti tzv. generaciji Z, rođenima od 1995. do 2010. Oni su potpuno "operirani" od dnevne politike, ali su zato opčinjeni TikTok zvizdarijama, a tu je on "doma", zna kako će s njima. Vjeruje da će ga njihovi glasovi, kad navrše osamnaestu, "ispaliti" u orbitu. U Sabor.  

Usput, za one koji baš i ne prate sve mijene na političkoj sceni, nije to više onaj srčani mladić koji brani dužnike u švicarskim francima od deložacija ili predvodi prosvjede pred Markovim trgom protiv korumpirane HDZ-ove vlasti. Sada u njegovim nastupima ima i homofobije, teorija zavjera, koje mu, istinabog, ni ranije nisu bile strane, ali i koječega drugog što odudara od političkog mainstrema. Zato rado gostuje u emisijama "a la Bujanec", u kojima mlatara koješta.

Novi Pernar s "trumpovskim žarom" ratuje protiv ljevičara koji su mu krivi za sve. Ustao je protiv Možemo žešće nego onomad protiv HDZ-a, pa zbog njegovih eskapada gradonačelnik Zagreba jedva da i presicu može održati. Bivši živozidaš sada je prava "rvacka korijenika". Mladosti poručuje da su prava seksualnih manjina bedastoće jer, eto, "nije normalno da se dečki peglaju, a cure režu sise. Neka ih povećavaju. Ha, ha, ha".

Ha, ha, ha, i hi, hi, hi, cereka se s Pernarom mladost-ludost, ne znajući da se iza takvih ideja kriju strašne stvari. "Smijarde" sa živopisnim Ivanom koji javno stigmatizira "manjince", sutra znače presretanje homoseksualca ili lezbijke na školskom hodniku, vrijeđanje i udaranje od strane onih koji su te poruke shvatili ozbiljno, pa bi druge i drugačije silom uklonili.

Ha, ha, ha, i hi, hi, hi, kesi se mladost kad ih Pernar upućuje da ne vjeruju medijima, što bi značilo da su novinari nitkovi i lažovi, a jasno je i kako se s takvima postupa, i kojim se sve sredstvima brani pravo na istinu.

Opasno hihotanje

Ha, ha, ha, i hi, hi, hi, prate brojni mladi sljedbenici Pernarove objave na društvenim mrežama u kojima im se predstavlja kao, pazi sad, "neodgovorni, zatucani i sebični antivakser". I kao takav im opisuje svoje iskustvo uzimanja halucinogene droge u Peruu! Svašta.        

S opasnog narkotika ayahuascua, vratimo se na ništa manje užasnu Ivanovu politiku. O.K.; legitimno je propagirati sve unutar Ustava i zakona, dok se, znači, ne koristi sila, raspiruje rasna, nacionalna i spolna  mržnja, ali to se ne smije raditi ispred škola i učenika od kojih su većina maloljetnici. Nije to dopušteno ni HDZ-u, SDP-u, Mostu... bilo komu. Jedno su punoljetni studenti, sasvim drugo učenici. Tinejdžeri. Naša djeca.

I jedno je agitirati s megafonom u ruci na prosvjedima ili s pozornice u kampanji, drugo poslije škole prilaziti klincima i reklamirati svoje fiks ideje kojima ćeš "promijeniti svijet".

Ajmo još jednom ako mjerodavni nisu skužili: škola i prostor oko nje nisu primjereni za bilo kakvu vrstu političke predstave i nije dovoljno što su na to do sada upozoravali tek pojedini ravnatelji.

Pitat ću još jednom jasno i glasno: zašto Pernarove eskapade pred malodobnicima šutke prati DORH, policija i pučka pravobraniteljica za djecu? Nije valjda da ćemo mu tek tako, bez otpora, prepustiti najosjetljivije – najnevinije među nama?   

28. travanj 2024 08:24