StoryEditorOCM
ForumPREDSJEDNICA ZGROŽENA RAZVOJEM SITUACIJE U SLUČAJU PREMLAĆIVANJA MLADE ZADRANKE

"Ovo nije pritisak na pravosuđe, nego izraz ogorčenja žene i majke"

Piše Jutarnji.hr
16. prosinca 2018. - 18:08
Darko Kovačević Daruvarac

O slučaju Darka Kovačevića Daruvarca, Zadranina kojem se sudi za brutalno premlaćivanje tinejdžerice, a koji je zbog pravosudne aljkavosti nedavno pušten na slobodu jer mu je istekao maksimalni rok u kojem su ga mogli zadržavati u pritvoru, u nedjelju se oglasila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

- Država koja nije u stanju stvoriti uvjete da se presuda za brutalno nasilje nad ženom donese u primjerenom roku i u kojoj ne postoje zaštitni mehanizmi da se spriječi manipuliranje proceduralnim pravilima, ima ozbiljan problem. I ne, ovo nije pritisak na pravosuđe, nego izraz ogorčenja žene i majke, izjavila je predsjednica, kako se navodi na njezinom profilu na Facebooku.

 

Kao što je poznato, hrvatska je javnost sa zgražanjem dočekala ovakav razvoj situacije u slučaju Daruvarca, a u nedjelju je na sastanak s lokalnim pravosudnim čelnicima otišao i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji je nakon toga najavio da će ovaj slučaj poslužiti kao pouka za buduća nova zakonska rješenja. Najavio je pritom promjene Zakona o kaznenom postupku kako bi se onemogućilo odugovlačenje suđenja neprestanim zahtjevima stranaka u postupku za izuzećem sudaca.

 
27. travanj 2024 17:59