StoryEditorOCM
ForumVIDEO: POJAVILA SE SNIMKA TRAGIČNE BORBE

Nije preživio prvi doživljeni nokaut, ovaj udarac je bio koban: nakon tjedan dana provedenih u komi preminuo boksački prvak

Piše R.R.
5. studenog 2018. - 20:28
ring

Talijanski boksač Christian Dagio preminuo je od posljednica nokauta nakon što je tjedan dana bio u komi. Dagio se borio u tajlandskom boksu za azijski srebrni pojas u poluteškoj kategoriji WBC verzije i doživio je svoj prvi nokaut od Tajlanđanina Dona Paruanga. Iskusni 49-godišnji Dagio je odmah nakon meča prevezen u bolnicu, no liječnici ga nisu mogli spasiti.

- Preminuo je baš kako je želio, u ringu. Cristian se želio boriti do 80. godine. Borba je bila način njegovog života, umro je zbog želje za pobjedom. Žao mi je jedino što njegova petogodišnja kćer ne zna da je preminuo, rekli smo joj da otputova nakratko i da će se vratiti – ispričao je Fabrizio Dagio, brat preminulo borca.

Cristian Dagio bio je legenda tajlandskog boksa, prvi nastup je imao 1993. godine, preselio se na Tajland kada je imao 21 godinu. U karijeri je nastupio u 189 borbi, slavio je 145 puta, osvojio je nekoliko pojaseva prvaka. Doživio je samo jedan nokaut, i nije ga preživio.

Prije 15 godina, 2003. godine postao je prvi Talijan koji je nastupio na slavnom Lonbini stadionu u Bangkoku. Prije tri godine nastupio je i u jednom MMA meču.

Izvan ringa, vodio je dvoranu za borilačke vještine, kod njega su vježbali mnogi mladi borci, vodio je tečajeve samoobrane za žene, imao i fitness centar.

08. svibanj 2024 07:58