StoryEditorOCM
ForumTEŠKA ODLUKA

Nakon 15 godina braka, suprug joj je priznao nevjeru: ‘Oprostila sam mu, to je bila najbolja stvar koju sam učinila‘

Piše mozaik sd
11. lipnja 2023. - 22:12

Za većinu veza i brakova otriće ili priznanje nevjere traumatičan je trenutak. Poslije njega nastupa kriza, razmišlja se o prekidu i razvodu, ili do njega i dolazi. Pitanje može li se oprostiti preljub također dijeli ljude, jedni su za oprost, drugi ističu da preko toga nipošto ne bi mogli prijeći. Uglavnom takve stvari ostanu između partnera ili najužeg kruga prijatelja i rodbine.

Međutim Anna je na jednoj društvenoj mreži objavila intimnu ispovijest o tome kako je uspjela oprostiti prevaru. Kako je rekla, nije požalila.

U braku smo 15 godina, a intimnost je nestala. Nismo imali vremena jedno za drugo i gotovo da nismo znali što se događa u našim životima. Postali smo cimeri koji su zajedničkim snagama održavali životni prostor. Ljubav još postoji, ali život nas je razdvojio u ostalim komponentama. Počeli smo razgovarati o razvodu, napisala je ona.

Jedne večeri Annin suprug je došao kući i priznao joj je da je spavao s drugom ženom. Rekao je da mu je to bilo traumatično iskustvo i da se osjeća prazno i zbunjeno, ali da mu je to otvorilo oči.

image

Anna je dobro promislila o suprugu, braku i odluci (ilustracija)

/Shutterstock

"Osjetila sam ljutnju, ljubomoru i razočaranje, ali sam i shvatila da ga zapravo još uvijek volim. Od tada smo počeli činiti sve kako bismo odnos promijenili nabolje, napisala je Anna, ali i izazvala dosta podijeljenih komentara je li ispravno postupila, piše Zadovoljna.

Nedvojbeno postoje argumenti za jednu ili drugu odluku, ali budući da oni dolaze iz nas samih, svatko takvu tešku odluku mora doniejti sam. Uzimajući u obzir ponašanje svoga partnera i prirodu njihova odnosa.

25. travanj 2024 23:51