StoryEditorOCM
ForumIZVLAČENJE NOVCA

Nagodba u najvećoj tajnosti: Vuksan sve priznao, obitelj Mamić u sve većim problemima!

Piše Marin Dešković/JL
30. listopada 2023. - 13:24

U potpunoj tajnosti, nogometni menadžer Nikky Arthur Vuksan, koji je sa ZdravkomZoranom Mariom Mamićem optužen za izvlačenje novca iz Dinama preko off-shore tvrtki, priznao je krivnju te mu je u petak, temeljem nagodbe s USKOK-om, Županijski sud u Osijeku izrekao uvjetnu kaznu, piše Jutarnji list. 

Ova informacija, kako su neslužbeno doznali, nije bila poznata ni ostalim okrivljenicima, no spekuliralo se kako Vuksan razmišlja o priznanju krivnje i nagodbi nakon što je pretprošloga vikenda naglo otkazao punomoć svojoj dotadašnjoj odvjetnici te se dan kasnije, prošloga ponedjeljka, nije pojavio na suđenju. Postupak protiv Vuksana je razdvojen te je presuda donesena u tome razdvojenom predmetu.

Kako je danas potvrdio Vuksanov novi odvjetnik Gordan Preglej, Vuksan je u petak temeljem nagodbe s USKOK-om osuđen na godinu dana zatvora s petogodišnjim rokom kušnje te je platio oko 10.000 eura troškova dosadašnjega kaznenoga postupka. Vuksan je time postao prvi okrivljenik u postupku protiv Mamića i ostalih koji je priznao krivnju.

Vuksan je, inače, jedini okrivljenik u ovom predmetu nazvanom "Dinamo 2" kojemu se nije stavljalo na teret da je osobno pribavio protupravnu imovinsku korist, već da je u tome pomagao prvenstveno Mariju Mamiću.

Njegova tvrtka DidiSport Limited iz Dubaija poslužila je, prema optužnici USKOK-a, kao svojevrsni protočni bojler za sredstva koja su na koncu završila na računu Marija Mamića, a koja je prethodno tvrtka OneGoal formalnog vlasnika Paula Bollendorfa uprihodila od transfera Tina Jedvaja 2013. godine u AS Romu. Naime, već nakon uplate prve rate od 300.000 eura, OneGoal je proslijedio 270.000 eura na račun Vuksanova DigiSport Limiteda u Dubai, čiji je vlasnik Nikky Arthur Vuksan, a, prema USKOK-u, stvarni voditelj poslovanja je Mario Mamić.

Svim ostalim okrivljenicima, osim Vuksana, pripisuju se mahom vrlo visoke ilegalne zarade od nepunih 100.000 eura za osnivača spornih off shore tvrtki Igora Krote, preko približno 190.000 eura za Damira Vrbanovića do milijunskih iznosa za Zdravka i Marija Mamića.

27. travanj 2024 22:14