StoryEditorOCM
ForumALARMANTNO

Na Sv. Duhu najmanje šestero novorođenčadi zaraženo enterovirusnim meningitisom! Bolnica zabranila posjete

Piše JL
20. lipnja 2023. - 10:09

Na Odjelu neonatologije KB Sveti Duh, najmanje šestoro novorođenčadi zaraženo je enterovirusnim meningitisom, doznaje Jutarnji list.

Prema informacijama kojima raspolažemo, bebe su se razboljele u periodu 11. i 12. lipnja, te su raspoređene u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj te u Kliniku za infektivne bolesti dr.Fran Mihaljević.

Pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece, prof.Goran Tešović, kazao je za Jutarnji kako je kod njih jedno dijete, te da se dobro oporavlja i da postoji mogućnost da danas bude otpušteno.

Prema informacijama kojima raspolažemo, KB Sveti Duh tek je jučer obavijestio Hrvatski zavod za javno zdravstvo o epidemiji, te su zabranili posjete.

- Do daljnjeg nisu dopušteni posjeti Klinici za ginekologiju i porodništvo. Zbog uočene povećane učestalosti sezonskih infekcija prisiljeni smo, do daljnjega, zabraniti posjete - stoji na stranicama bolnice s datumom objave 19.lipnja.

Ono što doznajemo je i to da o epidemiji nije obaviješteno Ministarstvo zdravstva. Upit smo poslali KB Sveti Duh i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, a odgovore ćemo objaviti po primitku.

06. lipanj 2024 15:39