StoryEditorOCM
ForumPOMOZIMO JOJ

Maja je samohrana majka i užasno teško živi, 6-mjesečna kći ima tri teške dijagnoze, sina su joj uzeli zbog siromaštva

Piše PSD
17. ožujka 2023. - 17:26
Kuća na selu pored Splita koju je Maji ustupio prijatelj u derutnom je stanju i dobrodošla je svaka pomoć, bilo radnika volontera, bilo financijska, da se dovede u stanje prihvatljivo za život s djecom

Ona je samohrana majka, razvedena, s dvoje djece, od kojih joj je sin privremeno oduzet, a kći teško bolesna. Nemaju nikakvih uvjeta za život, trenutno su smješteni kod obitelji gdje su svi stisnuti u malom stanu dok se, kaže nam, ne dogodi neko čudo.

Nazvat ćemo je Maja, i uputiti apel svima koji mogu pomoći, jer bez vaše pomoći, teško da će sama stati na noge.

Maja je, kaže, bila u nesretnom braku, a onda je muž našao i ljubavnicu, nakon čega se razvela. Sin joj ima četiri godine, a kći, koja je teško bolesna, malo više od šest mjeseci. Sa svojim dijagnozama, pravo je čudo da je uopće preživjela.

Otkad se rodila, idućih pet mjeseci provela je u bolnici, Maja je naravno bila uz nju, a sin s ocem. A onda su im sina oduzeli, završio je u Domu zbog nesretnih okolnosti, Maja se pravnim putem bori da im osigura uvjete za život i da ga dobije nazad čim prije. A i za taj sudski dio potreban joj je novac.

“Molim Boga svaki dan da mi se sin vrati i da opet bude sa mnom. Samo da nam osiguram normalne uvjete za život. Ovo je horor” - kazuje nam slomljena žena.

Raditi ne može, jer joj je kći dijete s posebnim potrebama i zahtijeva cjelodnevnu skrb.

“Ona ima sindrom DiGeorge, epilepsiju, operirana joj je složena srčana greška, potrebna joj je 24-satna briga. Ima i hipoparatireoidizam. Hrani se na sondu. Hranim je ja, aspiriram, radim respiratnorne drenaže jer je respirativno osjetljiva pa se lako prehladi. Imamo pravo na osobnu invalidninu, no nisam dobila status roditelj njegovatelj” - priča nam Maja u suzama.

Djeca su joj, kaže, sve na svijetu.

Trenutno njezina kći šesnaest puta u danu mora primiti sedam vrsta lijekova koje joj Maja daje na sondu.

“Dva puta u ovih pola godine njezina života je bila reanimirana, pravo je čudo Božje da je ona uopće živa. Spasili su je doktori u Zagrebu i hvala im na tome. Provela je jako puno vremena na intenzivnoj njezi. Ona je moje zlato i sreća najveća i sve ću učiniti da joj osiguram normalan život” - priča nam Maja dok njiše malenu.

Maji je jedan od prijatelja dao kuću na korištenje u selu pored Splita na idućih pet godina. Međutim, u kući se nije dugo živjelo, i treba ju obnoviti cijelu, a treba i platiti neke stare račune struje i vode da ih ponovo uključe.

“Svaka je pomoć dobrodošla. Od volontera koji bi mi pomogli napraviti radove po kući, materijala, uređaja, zapravo, svega, do novaca koji nam najviše treba, jer trenutno nemamo kako živjeti. Ni kod familije ne možemo vječno.

Za podstanarstvo nemam, tako da molim Boga i dobre ljude da nam pomognu kako i koliko mogu. Bit ću im vječno zahvalna. Samo da nekako krenemo živjeti ispočetka” - govori nam Maja, čiju smo priču odlučili podijeliti s javnošću.

Svi koji mogu i žele pomoći, mogu Maju izravno kontaktirati na broj mobitela 0919373144.

26. travanj 2024 03:25