StoryEditorOCM
ForumSNAŽNA PORUKA

Liječnica iz Čakovca: Jel‘ vam ovo išta znači? Ovo je moje lice nakon četiri i pol sata nošenja maske. Ostanite doma!

Piše PSD
11. travnja 2020. - 08:51

Anesteziologinja iz Županijske bolnice Čakovec Martina Selec objavila je fotografiju kako izgleda njezino lice nakon četverosatnog nošenja maske i uz nju poručila: "Ostanite doma!"

Onima koji se nepotrebno izlažu i riskiraju bolest liječnica je željela pokazati i vlastitom fotografijom kako nije lako skrbiti o bolesnima. Na fotografiji se vidi intenzivno crvenilo na nosu i obrazima koje je izazvalo nošenje maske.

"Jel' vam ovo išta znači? Meni da. Danas sam intubirala i pratila u transportu za Kliniku, Covid suspektnog pacijenta. Ovo je moje lice nakon 4.5 sata nošenja maske. Sutra ću možda imati i pokoju masnicu. Ostanite doma, ne izlažite se riziku zaraze. Ne družite sa prijateljima. Ovo sve će proći, samo da svi preživimo! Čuvajte sve vulnerabilne pacijente, čuvajte vaše bake i djedove. A vi iznad 60 godina, budite pametni, vi tek trebate #ostatidoma. 

Dijelite slobodno! Ne radi vas, nego radi i...., a kojima ništa nije svetinja!", napisala je liječnica Martina Selec na svom Facebook profilu i zaključila:

"Svaka čast svim zdravstvenim djelatnicima koji sudjeluju u liječenju Covid pacijenata. Ovo u Zagrebu je i mene stislo oko srca. Čuvajte se!"

Ispod objave javile su se i druge kolegice kojima su od silnih dezinficijensa i maski koje nose na poslu, crvene i ruke i lice.

26. travanj 2024 05:10