StoryEditorOCM
ForumEPIDEMIJA:

JUTARNJI NESLUŽBENO DOZNAJE - Hrvat koji je zaražen koronavirusom bio je na utakmici Lige prvaka u Milanu, zaposlen je u velikoj tehnološkoj kompaniji

Piše Hina/ Ivana Krnić,/Jutarnji.hr
25. veljače 2020. - 15:23

- Potvrđen je prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, riječ je o mlađem čovjeku

- Zaraženi pacijent ima blage simptome bolesti, a bio je nedavno u Milanu na utakmici Lige prvaka

- Zaraženi  pacijent radi u jednoj našoj tehnološkoj kompaniji, a u petak je bio na poslu

- U svijetu ukupno zaraženo više od 80.000 ljudi, od koronavirusa umrlo više od 2700 ljudi

- Broj zaraženih u Južnoj Koreji popeo se na 893, čime su drugi iza Kine

- Broj zaraženih osoba u Italiji porastao na 270

 

NOVO 14:40 - Učenici koji su se vraćali iz Milana i koji su od osam ujutro čekali pregled na graničnom prijelazu Pasjak, oko 14 sati su ipak pušteni u Hrvatsku. U međuvremenu se na istom graničnom prijalazu, kao i na susjednom prijelazu Rupa, skupilo mnogo automobila i autobusa koji su također bili u koronovirusom zahvaćenim regijama Italije, Lombardiji i Venetu, te sad čekaju pregled sanitarnih službi. Opširnije pročitajte OVDJE.

---------------------

14.25 - Neslužbeno doznajemo da mlađi muškarac koji je pozitivan na koronavirus i nalazi se u klinici "Fran Mihaljević", radi u tvrtki Ericsson Nikola Tesla, a u Milanu je bio na utakmici Lige prvaka Atalanta - Valencia.

Doznajemo da je još u petak bio na poslu, a iz tvrtke su nam poručili da još nisu poduzeli nikakve mjere i da čekaju da im se obrate nadležne institucije.

---------------------

14:20 - Austrijska savezna pokrajina Tirol u utorak je službeno potvrdila prva dva slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o dvoje pacijenata, porijeklom iz talijanske pokrajine Lombardije, za koje još nije utvrđeno gdje su se zarazili.

"U Tirolu su dvije osobe oboljele od zaraze koronavirusom", priopćio je premijer Tirola Guenther Platter za novinsku agenciju APA nakon što je zaraza potvrđena i kod druge osobe, za koju se sumnjalo da je nositelj koronavirusa.

Radi se od dvije 24-godišnje osobe koje potječu iz talijanske pokrajine Lombardije, a žive u Insbruecku, no za sada nije poznato gdje su se zarazile. Kako je priopćeno, oboljeli su se sami prijavili klinici u Insbruecku s malo povišenom temperaturom. Njihovi životi nisu u opasnosti.

---------------------

13:55 Putnički autobus prijevoznika FlixBus koji u Hrvatsku krenuo iz Milana prema Rijeci zaustavljen je na graničnom prijelazu Pasjak u 8 sati ujutro u sklopu mjera prevencije zbog pojave koronavirusa na našem području. Putnicima nisu rekli zbog čega su zaustavljeni i ne mogu nastaviti putovanje. Nisu im dali niti jesti niti piti.

Još uvijek ih nisu pregledali, među putnicima su i hrvatski državljani, izvijestio je N1. Opširnije pročitajte OVDJE.

13:50 Mladić koji je pozitivan na koronavirus i smješten u klinici 'Dr. Fran Mihaljević', u Milanu je bio s djevojkom - koja nije testirana, doznaje Index.hr.

Njezin poslodavac kazao je kako djevojka danas nije na poslu. Ona, kao i ostali koju su sa zaraženim mladićem bili u kontaktu, bit će testirani.

30. travanj 2024 16:04