StoryEditorOCM
ForumHRANA ZA ODLIKAŠE

Jedna je hrvatska škola djeci ponudila obroke kao u hotelu, treba vidjeti što sve ima na njihovom švedskom stolu

Piše VIJESTI SD
8. veljače 2023. - 19:15

Obavezna marenda za osnovnoškolce koliko je uglavnom pozitivno odjeknula u Hrvatskoj, toliko je zabrinula ravnatelje i čelnike lokalnih zajednica. Posebno u školama koje nemaju kuhinju ni uvjete.

Međutim ima škola koje nadilaze prosjek. Takva je svakako Osnovna škola Viktora Cara Emina u Lovranu u Primorsko-goranskoj županiji. Od 423 učenika njih 400 prima školsku marendu, međutim i prije Vladine odluke njih 80 posto uzimalo je marendu u školi. Kada se vidi što se u školi nudi, to i ne čudi.

image

Ravnateljica škole Iva Erceg

Screenshot Kanal Ri

"Stol je raznolik, mlijeko, jogurt, žitarice, sir, salama, voće, povrće, voće i povrće svaki dan, za sve učenike naše škole", objasnila je ravnateljica škole Iva Erceg.

S marendom na principu švedskog stola škola je počela prije šest godina. Za vrijeme pandemije obustavili su ovakav način marende, ali početkom ove školske godine sve su vratili na staro.

"Meni je ova marenda jedan od najboljih trenutaka u danu jer nikad nisam probao bolju marendu od ove‘, rekao je Nikolas, učenik drugog razreda.

"Uzeo sam sendvič, čaja i ako ima neki kolač ili puding. Ova marenda je savršena, najbolja u Hrvatskoj‘, kaže Gabrijel, učenik 6. razreda, za Kanal Ri, prenosi Ri portal.

Čini se da je bogati i zdravi švedski stol najbolji put prema ostvarenju švedskog obrazovnog, društvenog i ekonomskog standarda, koji odgovara djeci i roditeljima. Osnovnoj školi Viktora Cara Emina u Lovranu treba iskreno čestitati na tome postiguću, i težiti da ostale hrvatske škole dosegnu takvu kvalitetu i podjelu obroka.

image

Mliječni odjel učeničkog restorana

Screenshot Kanal Ri
26. travanj 2024 07:53