StoryEditorOCM
ForumPOTPISAN UGOVOR O DODJELI SREDSTAVA LAG-U „LAURA"

Jedanaest milijuna kuna za sufinanciranje projekata iz područja poljoprivrede, ruralnog turizma i javne infrastrukture

Piše Zadarski.hr
1. ožujka 2017. - 19:55

Lokalna akcijska grupa „Laura" je organizacija civilnog društva organizirana kao nevladina, neprofitna udruga koja okuplja građane, organizacije civilnog društva, jedinice lokalne samouprave i predstavnike gospodarskog sektora u svrhu promicanja ruralnog razvoja.

LAG Laura je od 2009.-2017. sudjelovala u nizu projekata kao nositelj, partner ili suradnik. U navedenom razdoblju realizirano je preko 50 projekata u turizmu, poljoprivredi, proizvodnji, zatim više od 20 projekta unutar infrastrukture i energetske učinkovitosti te preko 50 projekata iz područja kulture, obrazovanja, mladih.

Jučer se u prostorijama poljoprivredne zadruge „MasVin" u Polači održalo svečano predstavljanje potpisanog Ugovora o dodjeli sredstava LAG-u „Laura", temeljem kojeg je području LAG-a „Laura" osigurano 11.573.418,78 kuna za sufinanciranje projekata iz područja poljoprivrede, ruralnog turizma i javne infrastrukture. LAG „Laura" će raspisivati natječaje za poljoprivrednike (mlade, male, velike), za preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda, pokretanje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti (ruralni turizam, izrada suvenira...), očuvanje ekosustava (obnova staništa, suhozida, živica...) te natječaje za razvoj lokalnih temeljnih usluga (vatrogasni domovi, kulturni i turistički centri, dječji vrtići, trgovi...).

Ukazano je i na doprinos LAG-a „Laura" kroz poticanje i pružanje pomoći članovima udruge na razmišljanje o dugoročnom potencijalu razvoja svog ruralnog područja, a sve s ciljem jačanja gospodarskog okruženja, očuvanja prirodnog i kulturnog nasljeđa, jačanja kapaciteta zapošljavanja i povećanja broja radnih mjesta unutar svojih zajednica. Svečanost su svojom prisutnošću uveličali članovi LAG-a „Laura" koji su aktivno sudjelovali u definiranju smjera razvoja područja LAG-a „Laura" u narednom razdoblju.

27. travanj 2024 07:56