StoryEditorOCM
ForumPOBJEDA HUMANOSTI

Hrvatski liječnici spasili život djevojčici strankinji koja je teško stradala ovoga ljeta: Imala je minimalne šanse, sada je otpuštamo zdravu!

Piše M. Mrčić/PSD
17. prosinca 2021. - 12:38

Klinika za dječje bolesti Zagreb održala je konferenciju za medije povodom velikog uspjeha hrvatske medicine, oporavka i izlaska iz bolnice djevojčice koja je nesretno stradala u padu s traktora, javlja HRT.

Djevojčica je prilikom zaprimanja u bolnicu u srpnju 2021. godine imala minimalne šanse za preživljavanje uslijed teških oštećenja i ozljeda čak šest organskih sustava, a u petak se otpušta iz bolnice kao zdrava, pokretna i funkcionalna djevojčica.

- Velik uspjeh naše klinike i suradnih klinika. Ovo je pobjeda humanosti iz aspekta bezuvjetne i nesebične pomoći jednoj djevojčici koja je strani državljanin.

image
malena Anđela je spašena
Cropix

Priča je počela tijekom srpnja ove godine pozivom ministra Vilija Beroša. Vrlo teško stradala djevojčica s mutilirajućim ozljedama. Odmah smo organizirali prijevoz u našu ustanovu. Proces liječenja izuzetno težak i kompleksan, trajan je do danas.

Imali smo nesebičnu, predanu i plemenitu pomoć drugih zdravstvenih ustanova, kroz posljednjih pet mjeseci. Želim zahvaliti svima onima koji su sudjelovali, rekao je na početku ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Zagrebu Goran Roić.

Zahvalio je Ministarstvu zdravstva i ministru, kao u ovom slučaju, ali i u podršci Klinici, piše HRT.

- Posebno ističem projekt nove Nacionalne dječje bolnice. Vjerujem i živim taj projekt, uvjeren sam da i ovakvi slučajevi simbolično i vrlo konkretno pokazuju, da RH i naš zdravstveni sustav, a nadasve naši mali pacijenti zaslužuju jedan takav projekt, u kojem piše za sljedećih 30 s pogledom na 50 godina. 

image
malena Anđela je spašena
Cropix
30. travanj 2024 14:25