StoryEditorOCM
ForumŽIVČANI SLOM MONSTRUOZNE MAJKE

Chiara Rojnić Pašić hitno prebačena na psihijatriju u Zagreb, njezina 15-godišnja suoptuženica još u zatvoru

Piše Ružica Matić/100posto.hr
21. veljače 2018. - 21:10
1440x620_1495722308pula_ubojstvo (1)

Na Županijskom sudu u Puli u ponedjeljak je počelo suđenje 35-godišnjoj Chiari Pašić Rojnić, optuženog za ubojstvo svog sina, trogodišnjeg Denisa, a samo nekoliko sati nakon prvog ročišta ona je hitno prebačena na odjel psihijatrije zatvorske bolnice u Zagrebu.

Chiarin odvjetnik Davor Štorga potvrdio je tu informaciju te istaknuo kako smatra da je njegovoj klijentici i inače mjesto u bolnici, a ne u zatvoru, s obzirom da se deset godina liječila na psihijatriji.

„Zbog zakonskih zapreka i tajnosti postupka ne mogu vam reći detalje o njezinu zdravstvenu stanju, odnosno vrsti lijekova koje uzima. S obzirom na to da zatvor u Puli ima zdravstveno osoblje, mogla je biti prevezena i u pulsku bolnicu, a činjenica da je prevezena u Bolnicu za osobe lišene slobode potvrđuje svu ozbiljnost njezina zdravstvenog stanja i potrebe tretmana u odgovarajućoj specijaliziranoj ustanovi za osobe lišene slobode“, rekao je Jutarnjem listu odvjetnik Davor Štorga.

Najavio je kako će se u postupku “ustanoviti istina, drugačija koja je dosad iznošena u javnosti”.

Maloljetnica je već devet mjeseci u zatvoru za odrasle

Za razliku od Chiare, 15-godišnjakinja optužena da joj je pomogla ubiti sina još je u zatvoru. Doznajemo kako teško podnosi život iza rešetaka, no nema nekih ozbiljnijih problema zbog kojih bi je trebalo staviti pod psihijatrijski nadzor.

„Ona je maloljetnica koja se već devet mjeseci nalazi u zatvoru za odrasle osobe. Radimo na tome da je prebacimo negdje gdje bi bilo prikladnije za nju“, rekao je branitelj optužene 15-godišnjakinje Pavle Peršić.

Chiaru Rojnić Pašić i njezinu 15-godišnju sudionicu tužiteljstvo tereti da su 23. svibnja prošle godine zajedno i dogovorno u stanu na pulskom Akvilejskom prilazu ugušile trogodišnjeg Denisa, a zatim mrtvo tijelo odnijele do obale mora i bivše vojarne Vallelunga i tamo ga bacile u more.

Maloljetnica je bila štićenica pulskog Centra za odgoj djece i mladeži.

28. travanj 2024 10:34