StoryEditorOCM
ForumNAJNOVIJE FOTOGRAFIJE S LICA MJESTA:I DALJE GORI KOD MAKARSKE, OTKRIVEN UZROK VELIKOG POŽARA KOD PODGORE

Buktinja se širi prema samom gradu, vatru je potpalila - svadbena pirotehnika?!

Piše Jutarnji.hr
19. lipnja 2017. - 14:59
pozar_makarska22-190617

Mogući uzrok požara koji je u subotu izbio kod Podgore te se širio prema Parku prirode Biokovo, a u kojem su prema prvim procjenama izgorjele masline, borova šuma i nisko raslinje na površini od oko 250 hektara te je vatra prijetila kućama Podgorana i gostima hotela “Sirena”, korištenje je pirotehnike na jednoj svadbi. Tu pretpostavku istražuje splitska policija - inspektori zaštite od požara jer je u vrijeme održavanja pira u jednom hotelu korištena pirotehnika i to se poklapa s vremenom nastanka požara. No, tu pretpostavku tek treba ustanoviti policijska istraga.

I dalje se nastavlja bitka s vatrom kod Makarske.

Na to požarište je danas iz vojarne „Kralj Zvonimir“ u Kninu upućeno  50 pripadnika Oružanih snaga RH iz sastava Protupožarnih Namjenski organiziranih snaga (PP NOS) Hrvatske kopnene vojske (HKoV) OS RH.

U gašenju požara sudjeluje i četiri Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane OS RH.

U vojarni „Kralj Zvonimir“ u Kninu u pripravnosti je dodatnih 50 pripadnika OS RH iz sastava PP NOS HKoV-a, koji će se po potrebi uključiti u gašenje požara.

Na terenu je angažirano oko 350 vatrogasaca s Makarskog područja.

 

Pripadnici OS RH uključeni su u PP NOS za pomoć u gašenju požara na području Makarskog primorja u Splitsko-dalmatinskoj županiji sukladno Odluci ministra obrane.

28. travanj 2024 00:42