StoryEditorOCM
Forum‘OZBILJAN INCIDENT‘

Blokiran britanski Nottingham, policajci u pancirkama na ulicama: tri osobe mrtve, ima i ranjenih

Piše JL
13. lipnja 2023. - 12:25

11:24 Na društvenim mrežama pojavila se snimka uhićenja osumnjienog za ubojstva u Nottinghamu.

10:55 Tri osobe su pronađene mrtve, a jedan muškarac je uhićen nakon što je policija proglasila "veliki incident" u Nottinghamu.

Policija kaže da su ih pozvali nešto poslije 4 sata ujutro kada su dvije osobe pronađene mrtve na ulici.

Policajci su zatim pozvani na još jedan incident udaljen gotovo dva kilometra gdje je kombi pokušao pregaziti tri osobe. Trenutno se nalaze na bolničkom liječenju.

Treći muškarac također je pronađen mrtav u blizini.

Policija je uhitila 31-godišnjaka zbog sumnje da je počinio ubojstvo i on se nalazi u pritvoru.



---------------------------------------------------------------

Policija je zatvorila središte britanskog Nottinghama i obustavila tramvajski promet jer se bave ‘ozbiljnim incidentom‘. 

Šest prometnica u gradu i predgrađima je zatvoreno, tramvaji ne voze, a na terenu su policijski službenici s pancirkama i kacigama, odnosno nacionalni međuagencijski časnici za vezu (NILO) - dio elitnih snaga uspostavljenih nakon bombaškog napada u Manchester Areni, prenosi Jutarnji list.

Policija je rekla da će ceste ostati zatvorene ‘neko vrijeme‘ dok se incident istražuje i obećala je objaviti više informacija kada bude mogla.

Naoružani policajci viđeni su na Starom trgu, ali ‘nije bilo očitih znakova uzbune‘, rekao je svjedok za Sky News.

Ulica A6008 Upper Parliament Street trenutno je zatvorena od križanja s Maid Marian Way, prema Theatre Royal. A60 Mansfield Road također je zatvorena između Woodborough Roada, prema Mapperleyu i St Ann‘s, i Shakespeare Streeta, u blizini Victoria Centrea. U središtu grada zatvorene su i Milton Street, ulica paralelna s glavnim ulazom u shopping centar te Burton Street.

Svi tramvaji su obustavljeni zbog onoga što je opisano kao ‘veliki policijski incident‘, a tramvajske karte se prihvaćaju u autobusima.

Maples Street u Hyson Greenu također je zatvorena, dok je A609 Ilkeston Road također zatvorena u oba smjera, uz usporen promet zbog policijskog incidenta od Faraday Roada do Bright Streeta. Magdala Road u blizini Mapperley Parka također je zatvorena.

Vatrogasna i spasilačka služba Nottinghamshirea zamolila je građane da izbjegavaju navedeno područje: ‘Trenutno prisustvujemo incidentu u središtu grada i pomažemo policiji. Pratite na njihovim društvenim mrežama sve promjene tijekom dana. Molimo ljude da izbjegavaju to područje.‘

27. travanj 2024 18:07