StoryEditorOCM
ĐiradaGLUMAČKI STUDIO

Zbog bolesti se odgađa premijera predstave “Snježna kraljica”, kupljene ulaznice vrijede za novi termin

Piše Zadarski.hr
9. veljače 2024. - 12:20

Zbog bolesti se odgađa premijera predstave “Snježna kraljica” Glumačkog studija HNK Zadar.

Umjesto 12. veljače predstava će igrati 13. ožujka u 19 sati.

Kupljene ulaznice vrijede za novi termin 13. ožujka.

Glumački studio HNK Zadar prema H. C. Andersenu SNJEŽNA KRALJICA

Režija i dramatizacija: Žana Bumber; koreografija: Žana Bumber; scenografija: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zadar, aranžersko-scenografski odjel, 3.D razred; kostimografija: Anita Goreta; glume: najmlađi polaznici Glumačkog studija HNK Zadar

“Snježna kraljica” Hans Christian Andersena je predstava o snazi prijateljstva i zimskim čarolijama. Djevojčica Gerda kreće u potragu za svojim najboljim prijateljem Kayem čije srce je začarala Snježna kraljica i odvela ga u svoj Ledeni dvorac. U svojoj epskoj potrazi, Gerda  susreće bajkovita bića koja joj rado pomažu jer u njezinom srcu se krije neobična moć, ljubav koju gaji prema svom prijatelju. Snaga Gerdine ljubavi naposljetku otopi led u Kayevom srcu i vrati ga kući. Tamo gdje baka pripovijeda priče uz vatru i gdje u proljeće rastu najljepše ruže.

Predstava promiče vrijednosti obitelji, prijateljstva te potrebu za međusobnom podrškom. Prilagođena je za djecu od prvog do šestog razreda i pružit će edukativno iskustvo.  Uprizorenjem smjene godišnjih doba, kroz maštovite likove, educiraju se najmlađi o ljepoti prelaska zimskog solsticija u ljetni i o važnosti svakog od njih.

Predstava je namjenjena djeci od prvog do šestog razreda osnovne škole.

01. svibanj 2024 19:04