StoryEditorOCM
ĐiradaPREDSTAVLJEN ZRMANJA ADVENTURES FESTIVAL

Vodeni bicikl, kao medij za novu sportsku aktivnost!

Piše Zadarski.hr
1. prosinca 2017. - 16:24
IMG_0714.JPG

Na katamaranu Jeredam (Albatros Yachting) u Marini Zadar, u petak je predstavljen Zrmanja Adventures festival koji nastavlja i proširuje ideju afirmacije i zaštite prostora južnih padina Velebita i rijeke Zrmanje, što je organizator, Riva Rafting Centar, činio dulje od desetljeća kroz rafting, a kasnije i brojne druge aktivnosti.

Predstavljanju su, uz organizatore Đuru Župana i Romanu Župan iz Riva Raftinga, te Dragana Župana, kao predstavnika suorganizatora, grada Obrovca, prisustvovali i Lovro Jurišić, županijski pročelnik za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove i direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija.

Kadija je istaknula kako je sretna kad vidi u kojem se smjeru razvija outdoor turizam u Zadarskoj županiji – od Hrvatske rafting regate, do ZOF-a prošle godine, dok je Jurišić naglasio kako mu se ideja sviđ, te festival može računati na podršku i od strane Županije.

Zrmanja Adventures odžat će se u tradicionalnom terminu Rafting Regata, posljednjeg vikenda u travnju, 27-29. travnja 2018.

Nakon što je u Zadarsku županiju doveo prvo Stand Up Paddle (SUP) natjecanje prije desetak godina, Đuro Župan je najavio kako je za ovaj festival osmišljena nova forma, uzbudljiva SUP štafeta za prvi dan festivala. Istoga dana predstavit će se i vodeni bicikl, kao medij za novu sportsku aktivnost i novu utrku kojom će se širiti broj natjecateljskih disciplina na budućim izdanjima festivala.

Subota će donijeti Trail tri rijeke, 14 km staze koja ove godine na ZOF-u predstavljena javnosti. Župan je naglaasio i kako će se staza u narednim godinama produljivati, sve zbog promocije prirodnih ljepota, a prvi će na redu biti Berberov i Jankovića buk.

Najavio je i rafting regatu za nedjelju, ali i brojne dodatne aktivnosti koje će obogatiti festival.

 

30. travanj 2024 15:47