StoryEditorOCM
ĐiradaKINO ZONA

Večeras u Koncertnoj dvorani Kneževe palače najnoviji Tavianijev film „Zbogom Leonora“

Piše Zadarski.hr
8. travnja 2023. - 14:01

Nakon projekcije filma ‘‘Da li ste vidjeli ovu ženu?‘‘ i gostovanja njegove glavne glumice Ksenije Marinković, uoči uskrsnih blagdana u subotu 08. travnja nas očekuje surealna drama "Zbogom Leonora" slavnog talijanskog redatelja Paola Tavianija!

‘‘Zbogom Leonora‘‘ priča je o avanturističkom putovanju Pirandellovog posmrtnog pepela iz Rima sve do Agrigenta, a koje nas odvodi na pogreb ispunjen nevjerojatnim događajima koji su se odvili samo petnaest godina prije njegove stvarne smrti.

Istovremeno u filmu pratimo i Pirandellovu posljednju priču “Nokat” koju je napisao svega dvadeset dana prije vlastite smrti, a u kojoj je mladi Bastianeddu oduzet iz majčinih ruku sa Sicilije i prisiljen otići s ocem preko oceana, u Brookyln, gdje zbog nemogućnosti prilagodbe i nostalgije koju osjeća za rodnim krajem čini iracionalan zločin.

Svoj posljednji film u inače zavidnoj karijeri, legendarni Paolo Taviani realizirao je bez brata Vittorija koji nas je nažalost napustio 2018., no njegov duh je prisutan i u ovoj surealnoj, pomalo nostalgičnoj priči koja mu donosi novo priznanje kritike u vidu prestižne FIPRESCI nagrade na prošlogodišnjem Berlinaleu. Glavne uloge u filmu tumače Claudio Bigagli, Fabrizio Ferracane, Matteo Pittiruti, Dania Marino i Dora Becker.

‘‘Zbogom Leonora‘‘ je na rasporedu u večeras s početkom od 20 h u Koncertnoj dvorani Kneževe palače, a ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti na blagajni ispred lokacije prikazivanja sat vremena prije početka projekcije.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

03. lipanj 2024 11:07