StoryEditorOCM
ĐiradaGESTA

Upućen poziv na audiciju: tražimo djevojčicu i dječaka od 9 do 12 godina

Piše Gesta
28. rujna 2023. - 13:37

Plesna udruga Gesta uz sva brojna plesna putovanja,natjecanja i gostovanja vrijedno priprema novu dramsko-plesnu produkciju koju će premijerno izvesti 18.12.2023 godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.

Iz Gestine radionice izašlo je puno autorskih cjelovečernjih predstava za djecu i mlade,ali tko je pogledao barem jednu Gestinu produkciju reći će i za odrasle.

- Gesta je od samog osnutka prije 22 godine nakon vrlo kratkog perioda dodala uz svoj plesni kolaž i dramski dio. Toliko puno uspješnica od kojih ćemo se prisjetiti nekih (Hotel-Otom-potom, Veliki snovi, Drvo života, Bajka.hr, Zajedno u Novu, Odgoojooj, Božićni šoping u SuperOvoj, Vremeplov i dr) pokazatelji su da je spoj ovih dviju umjetnosti bio pun pogodak u Gestinom radu. Autor svih produkcija je umjetnička voditeljica Geste Nena Jurišić.

Tako smo mogli vidjeti Gestine produkcije u različitim izričajima i plesnim i dramskim. Pokrili smo skoro sve žanrove i obuhvaćamo različite edukativne teme. Tako smo imali prilike vidjeti musical, bajku, dječju komediju, basnu i time svaki put prije predstave publiku ostavljamo u iščekivanju,a nakon predstave u oduševljenju koju donesu djeca kao nosioci projekta.

Ovoga puta tražimo djevojčicu i dječaka koje će pristupiti audiciji na kojoj će se predstaviti sa tekstom koji će unaprijed preuzeti u Gesti u dogovoru sa voditeljima. Dramsku radionicu vodi Sanja Grgina dugogodišnja suradnica Geste i glumica u kazalištu lutaka Zadar.

Radionica je besplatna i pruža djeci mogućnost da se otvore,nauče tehnike i metode glume. Rad se bazira na dramskim ulomcima, radu na glasu, pokretu i izražavanju kroz ulogu kao i jačanje verbalnih i motoričkih sposobnosti.

Prijave se mogu slati sms-om ili kontaktom na 091 510 2856 do 15.10.2023 g.

Potrebno je napisati ime i prezime kandidata, datum i godinu rođenja i kontakt broj roditelja, termin audicije bit će naknadno dogovoren - navodi Gesta tim.

02. svibanj 2024 17:51