StoryEditorOCM
ĐiradaMJESEC SVJESNOSTI

U suradnji Kino Zone i Udruge za autizam u Polivalentnoj dvorani prikazat će se film “Zašto skačem” snimljen prema bestselleru Naokija Higashide

Piše Kino Zona
15. travnja 2023. - 14:03

U ponedjeljak 17. travnja u 18 sati u suradnji Kino Zone (Centra nezavisne kulture) i Udruge za autizam Zadar u Polivalentnoj dvorani Providurove palače prikazat će se film “Zašto skačem” snimljen prema bestselleru Naokija Higashide.

“Zašto skačem” film je koji gledatelja duboko uvlači u istraživanje neurorazličitosti i doživljaje osoba iz spektra autizma diljem svijeta.

Film spaja Higashidine revolucionarne uvide o spektru autizma koji su nastali kada je imao tek 13 godina i intimne portrete 5 čudesnih mladih ljudi čiji su životni trenutci povezani putovanjem dječaka kroz epske krajolike.

Publici se otvaraju vrata tog snažnog, sveobuhvatnog, često i radosnog senzoričkog iskustva.

Pripovijedani ulomci iz Naokijevih zapisa otkrivaju što njegov spektar autizma znači njemu i drugima, kako se razlikuje njegovo viđenje svijeta, zašto se ponaša tako kako se ponaša: zašto skače.

Film ove elemente pretvara u osjetilno bogatu tapiseriju koja nas vodi do Naokijeve temeljne poruke: to što ne govori ne znači da nema ništa za reći.

Režiju potpisuje renomirani dokumentarist Jerry Rothwell, a sam film je prikupio niz prestižnih priznanja - jedna od je nagrada publike na festivalu u Sundanceu.

Dođite na projekciju filma i u mjesecu travnju, mjesecu svjesnosti, svi zajedno pokušajmo razumijeti, prihvatiti i čuti ono što nije izgovoreno.

Ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti u ponedjeljak u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

                                                                                  

25. travanj 2024 17:45