StoryEditorOCM
ĐiradaRADIONICA U ORGANIZACIJI ZADARSKOG PLESNOG ANSAMBLA

Suvremenu plesnu tehniku održat će Marin Lemić, zadarski plesač i pedagog s međunarodnom reputacijom

Piše Zadarski.hr
12. studenog 2019. - 15:38
Marin Lemić min

Zadarski plesni ansambl nastavlja s organizacijom radionica kojima je cilj edukacija i promocija suvremene plesne umjetnosti u Zadru i široj regiji. Ovu subotu, 16. studenog s početkom u 13 sati u dvorani Zadarskog plesnog ansambla, radionicu suvremene plesne tehnike održat će Marin Lemić, zadarski plesač i pedagog s međunarodnom reputacijom.

Fokus prema kome je radionica orjentirana, biti će na koordinaciji i mobilizaciji kralježnice, zglobova, glave i cijelog tijela u prostoru. Istraživat će se različiti ritmički obrasci i artikulacija kroz različito strukturirane plesne sekvence koristeći podnu tehniku. Uz navedeno, pozornost je na disanju, muzikalnosti i osvještavanju tijela te pronalaženje vlastite slobode unutar svog plesnog izražavanja. Osobe koje su zainteresirane za sudjelovanje na radionici moraju imati osnovno plesno iskustvo.

Porijeklom iz Zadra, Marin Lemić je započeo svoje plesno obrazovanje 1994. godine u Glazbenoj školi Blagoje Berse, a nastavio u profesionalnim ansamblima poput Studija za suvremeni ples i Zagrebačkog plesnog ansambla. Diplomirao je u Amsterdamu, na odsjeku suvremenog plesa na plesnoj akademiji Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, te nastavio rad u državnim nacionalnim kazalištima u Oldenburgu i Mainzu u Njemačkoj kao dio suvremene plesne kompanije gdje je radio sa različitim koreografima poput Ann Van den Broek, Sharon Eyal, Club Guy and Roni, Alessandra Corti, Felix Berner, Sungyop Hong, Jo Stomgren, Danielle Desnoyer, Jose Navas.

Trenutno radi kao izvođač na raznim plesnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu sa koreografima poput Matije Ferlina, Adrienn Hod, Zrinka Lukčec-Kiko, Marjana Krajač, Jasna Čižmek-Tarbuk. U nekoliko navrata zadarska publika ga je mogla vidjeti u kraćim djelima prezentiranim na festivalu suvremenog plesa Monoplay i Zadarskom plesnom festivalu.

 

27. travanj 2024 21:32