StoryEditorOCM
ĐiradaFOTO: HODOČAŠĆE GOSPI OD ZEČEVA

Susret mladih Zadarske nadbiskupije održan u Ninu

Piše MISIJA / ZADARSKA NADBISKUPIJA
23. svibnja 2017. - 01:05
mladinin1

Susret mladih Zadarske nadbiskupije održan je u subotu 20. svibnja u Ninu. Misno slavlje u župnoj crkvi sv. Anselma predvodio je o. Franjo Kowal, nadbiskupijski povjerenik za mlade.

„Naše hodočašće Gospi od Zečeva upisuje se u povorku hodočasnika diljem katoličkog svijeta. Sv. papa Ivan Pavao II. je bio veliki hodočasnik koji je pohodio mnoga Marijina svetišta diljem svijeta“ rekao je o. Franjo u propovijedi, podsjetivši na papine molitve na Trsatu i u Mariji Bistrici, „gdje je pod nježnim pogledom Gospe proglasio blaženim velikog kardinala Alojzija Stepinca“.

U zadnjem pohodu Fatimi, papa Franjo je rekao “Dolazim pred Gospu ponuditi joj buket najljepšeg cvijeća”. „To cvijeće su vjernici, štovatelji Kristove majke Marije. Pohodom u Nin i mi smo se uključili u povorku hodočasnika Zadarske nadbiskupije koji su kroz stoljeća dolazili u Nin s molbama i zahvalama Gospi od Zečeva. U najljepšem mjesecu godine, dolazimo se pokloniti Kraljici svibnja, Kraljici Hrvata. Majci Isusa Krista i našoj nebeskoj majci donosimo čežnje mladenačkog srca, svoje radosti i probleme, molitve i nakane“ rekao je o. Franjo, potaknuvši da, svjesni otajstvene povezanosti u Kristu, preporuče Gospi od Zečeva roditelje, prijatelje i sve mlade.

„Na poseban način želim zahvaliti na iskustvu zajedništva u vjeri, nadi i ljubavi, koje smo doživjeli za vrijeme nacionalnog susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru. Neka to bude naš duhovni buket najljepšeg cvijeća. ‘Kraljice svete krunice, beskrajne sreće more, tebi se puci klanjanju, anđeli tebe dvore’. Neka nas riječi te pjesme podsjete kako je važno moliti krunicu, jer to čineći, pridružujemo se anđelima koji Mariju dvore, koji donose svaku našu molitvu Marijinom prijestolju na nebu. Neka nas riječi te pjesme hrabre u svakodnevnom životu. Gospe od Zečeva, kao što si uslišavala vjerni puk kroz stoljeća, usliši i naše molitve“ zaključio je o. Franjo u propovijedi, istaknuvši da Marija kraljuje srcem svoga sina Isusa Krista.

Večer prije susreta mladih, u petak 19. svibnja, u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu održan je duhovno-glazbeni susret ‘Klape Gospi’, kad su marijanske pjesme izvele muške klape Condura (Nin) i Ponistra (Crno), ženske klape Uzorita (Sukošan), Candelora (Zemunik), Libar (Privlaka) i Karmel (Turanj) te mješovita klapa Puntadura (Vir). U čast Gospe od Zečeva nastupio je i Tamburaški orkestar iz Nina.

27. travanj 2024 23:21