StoryEditorOCM
ĐiradaUDRUGA "STIHOVI I NOTE"

Raspisan natječaj za 7.Festival duhovne glazbe „Svjetlost dolazi" Zadar 2019.

Piše Zadarski.hr
14. studenog 2018. - 11:30
festival_logo-Svjetost dolazi

Udruga „Stihovi i Note" raspisuje Natječaj za 7.Festival duhovne glazbe „Svjetlost dolazi" Zadar 2019 koji će se održati 03.svibnja 2019. godine u HNK Zadar s početkom programa u 19:30 sati. Natječaj je otvoren do 08. veljače 2019. godine. Skladbe slati isključivo na email adresu udruge „Stihovi i note": stihovizdnote@gmail.com. Na festivalu se izvodi suvremena kršćanska glazba natjecateljskog karaktera te će se dodijeliti nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog žirija i nagrada publike. 

UVJETI NATJEČAJA :

Nove autorske, neobjavljivane skladbe ili nedavno objavljene ali da nisu javno izvođene na festivalima ili emitirane na radiju.

Tekst kršćanskog sadržaja

Trajanje skladbi do 3:50 min., najviše do 4:00 min.

PRIJAVA MORA SADRŽAVATI:
-Tekst pjesme u Word formatu 

-Uredno potpisani autor teksta, glazbe i aranžmana -Kratka biografija izvođača sa svim potrebnim kontakt podacima (kontakt osoba, adresa, mob. email) -Ogledna demo snimka skladbe koja ne treba biti studijski obrađena ali glazbeno

-Produkcijski što sličnija izvedbenoj verziji (može se poslati i gotova snimka ukoliko već postoji u mp3 formatu s rezolucijom od najmanje 256 kbps). - Prijave koje ne ispunjavaju gore navedene uvjete neće biti razmatrane od strane organizatora a autori jamče za originalnost skladbi.

Rezultati natječaja bit će javno objavljeni putem medija 12.veljače 2019.godine. Autori i izvođači koji su izabrani od strane organizatora festivala osobno će se obavijestiti.

INFO - PRAVILNIK FESTIVALA: Izvođači će nastupati uz pratnju festivalskog benda a prateće vokale izvođači dovode sami. Do kraja veljače dostaviti tekst i akorde, gotove aranžmane, u sibellius raspisati akorde ili note po taktovima, gotov Mix). Studijske snimke (mastere) obavezno dostaviti najkasnije do 15.ožujka 2019.

- U pojedinom izvođačkom sastavu istovremeno na pozornici može biti najviše četrnaest (14) članova!

- Generalna proba je od 12:30 do 16 h. Prije/nakon tonskih proba (ovisno o rasporedu) izvođači mogu samostalno razgledati najvažnije kulturne i duhovne znamenitosti grada Zadra.

-Na festivalu će nastupati najviše do 14 izvođaća nakon čijih nastupa slijedi glasanje publike i stručnog žirija. -Tijekom zbrajanja glasova slijedi 15-minutni revijalni dio programa uz glazbenog gosta.

-Slijedi proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i izvođenje pobjedničke skladbe.

- Za smještaj izvođača koji dolaze izdaleka potrebne su pravovremene informacije i točan broj osoba koje bi prenočile u Zadru kako bi organizatori realizirali smještaj.

-Troškove puta snose sami izvođači.

Sve dodatne informacije na kontakt broj: 099 405 93 29 , na email udruge stihovizdnote@gmail.com.

28. travanj 2024 03:13