StoryEditorOCM
ĐiradaZANIMLJIVA DOGAĐANJA TIJEKOM VIKENDA

Radionica vertikalnog plesa, Varoška fešta, izložba "Pop is not dead"...

Piše Ana Franić
13. rujna 2018. - 21:50
MDI_7684

'Novi prostori – Vertikalni ples u Hrvatskoj'

Marija Šćekić (Histeria Nova) je organizatorica i umjetnička direktorica programa "Novi prostori – Vertikalni ples u Hrvatskoj" koji se održava u Zadru od 15. do 19. rujna. Program podrazumijeva petodnevnu radionicu vertikalnog plesa i tri javna predavanja. Cilj je programa promocija nove forme umjetničko-sportskog djelovanja u Hrvatskoj, kao i promocija kulturno-povijesne baštine Zadra. Svaki dan će na Višnjiku i na Trgu pet bunara biti organizirane radionice vertikalnog plesa pod vodstvom međunarodnog tima VDF koreografa. Termini održavanja radionice su od 9 do 13 sati i od 16 do 19 sati.

U subotu u multimedijalnoj dvorani Kneževe palače u 10 sati održat će se predavanje "Opasnosti i rizici vertikalnog plesa" pod vodstvom Colina Zacchariasa, gorskog spasioca i stručnjaka za rigging i sigurnost vertikalnih plesača. U utorak u 19.30 u Kneževoj palači voditeljica projekta Marija Šćekić održat će predavanje "Nove forme – novi pokret u RH".

U srijedu u Sv. Filip i Jakovu od 19 do 21.30 na rasporedu je prezentacija projekta osnivanja prvog vertikalnog trening centra u Hrvatskoj, kao i projekcija kratkih filmova o sportskom penjanju i vertikalnom plesu pod vodstvom Fabricea Guillota. Za sve sudionike i posjetitelje organiziran je od 22 sata beach party.

PETAK

U Muzeju antičkog stakla u 11 sati održat će se svečano otvaranje "Festivala smokava" i središnjeg događaja "Gastro smokva", na kojemu će se predstaviti ugostitelji koji su u svoje jelovnike uvrstili delicije od smokve.
Na otvorenoj terasi caffe barova "Kult" i "Dišpet" ovog petka organizirana je Varoška fešta, kojom završava turistička sezona, a za odličnu atmosferu pobrinut će se klapa "Rišpet". U "Knjigozemskoj" je u 20.30 sati otvoranje izložbe Tarika Berbera "Pop is not dead".

SUBOTA

U Novigradu će se od devet sati održati akcija čišćenja "Život je more". U akciji će sudjelovati Društvo istraživača podmorja "Mare Dalmaticum", koje će uklanjati glomazni otpad iz podmorja Novigradskog mora, dok će Mjesni odbor Novigrad i njegovi članovi istrovremeno provesti ekološku akciju uređenja povijesne jezgre Novigrada.

Na Forumu je organiziran koncert "Jungle Boogie Banda" iz Šibenika, koji će izvesti poznate hrvatske i međunarodne hitove, a ulaz je slobodan.

NEDJELJA

U 11 sati u Kazalištu lutaka Zadar na rasporedu je premijera predstave "Strašna priča".

28. travanj 2024 17:45