StoryEditorOCM
ĐiradaEVO ŠTO NAS ČEKA OVOG VIKENDA

Prisnac u Zelengradu i Benkovcu, vitezovi u Vrani, Maja Šuput na Đilu...

Piše Ana Franić
17. kolovoza 2017. - 23:05
vrana_templari14-300809

Vikend pred nama (od 4. do 6. kolovoza) u znaku je gastronomije i prisnaca u Benkovcu i Zelengradu.

Zavičajni klub "Janko Mitrović" iz Zelengrada u subotu 19. kolovoza organizira osmi "Prisnac fest" pod motom "Odškrinimo vrata Bukovice". Fešta počinje u 16 sati, a predviđeni su razni popratni sadržaji poput izložbe fotografija, biciklijade, natjecanja u pripremanju bukovačkog prisnaca, degustacije, olimpijade starih sportova te bogat zabavni program.

U Benkovcu u subotu u 20 sati počinje 7. Gastro festival "Benkovački prisnac". Manifestacija ove godine okuplja 20 ekipa koje će se okušati u pripremanju prisnaca, a kao i prijašnjih godina, članovi KUD-a Branimir Benkovac ispeći će prisnac promjera dva metra koji je bio nominiran za Guinnessovu knjigu rekorda.

Za sve ljubitelje romantike u Ninu je u subotu organizirana 3. Romantična noć u najromantičnijoj destinaciji Europe s raznolikim programom za sve zaljubljene koji počinje u 20 sati. Na zidu uspomena moći će te podijeliti najljepše životne trenutke, poljubiti voljenu osobu na označenim mjestima za "kiss point", zaplesati ili uhvatiti mjesto na romantičnoj "klupi ljubilici".

PETAK

U petak 18. kolovoza na pomoćnom igralištu dvorane Jazine u 22 sata nastupa Maja Šuput.

Zajednica Talijana u sjedištu zajednice organizira "Ljetne note" u 19 sati. Prilika je to provesti večer uz najljepše talijanske i dalmatinske pjesme, koje će se izvoditi u pratnji gitare i glasova Giovannija Stipchevicha i Lorete Matesich, te Eugena Sikirića i obitelji.

Ivan Zak nastupa od 23 sata u Aqua Clubu Biograd.

U Vrani u 18 sati počinju "Dani vitezova vranskih" koje se održavaju tijekom tri dana kroz dnevne i noćne viteške turnire na poljani ispred maškovića hana i blizu stare srednjovjekovne templarske utvrde. Kako je riječ o pravom povijesnom spektaklu, posjetitelji će moći vidjeti raskošne srednjovjekovne bitke, konjaničke predstave, streličare, mačevaoce, sokolare, žonglere, degustirati srednjovjekovnu kuhinju, upoznati obrte, radionice i školu glagoljice, ali i zabavu u orijentalnom stilu (kod turskog osvajanja Vrane) i sl.

U peta i subotu je noćna bitka za Vranu, a u nedjelju noćna bitka na moru za pakoštane. Svi noćni programi počinju u 21 sat.

SUBOTA

Ispred Veslačkog kluba Jadran u uvali Jazine od 16 do 20 sati održava se veslački dvoboj osmeraca.

Na Narodnom trgu u 21 sat nastupa KUD Zadarski tanac.

U Kožinu se kod mjesne crkve održava 13. susret klapa "Večer klapske pisme" na kojem će nastupati klapa Libar, Puntadura, Kandelora i Kožino.

Marijan Ban i Diktatori sviraju od 15 sati u Biogradu, Alen Islamović stiže u 22 sata na Virsku rivu, dok će u Fun parku Mirnovec sve okupljene zabavljati Mija Dimšić od 21 sat.

NEDJELJA

Gradska glazba Zadar u 21 sat nastupa na Narodnom trgu gdje će izvesti dio svog bogatog repertoara koji uključuje i popularne evergreen skladbe poput ABBA-e, Beatlesa, Henryja Mancinija i mnoge druge.

27. travanj 2024 06:58