StoryEditorOCM
ĐiradaPROVEDITE NEZABORAVAN 1. SVIBNJA

Prijavite se na 4. Međunarodni polumaraton Lun – Novalja!

Piše Zadarski.hr
23. travnja 2019. - 20:37
Run-Croatia-2019-2

Ako ste u formi i želite provesti nezaboravan 1. Svibnja , prijavite se na 4. Međunarodni polumaraton Lun – Novalja!

U organizaciji Turističke zajednice Grada Novalje i tvrtke Run Croatia četvrti put održat će se jedan od najljepših polumaratona svijeta!

Neodoljivi pejzaži Luna, netaknuta priroda, plava pregača mora i tisućljetne masline kulisa su kojoj malo tko može odoljeti, a i zašto bi? Tu ljepotu naprosto treba pretrčati, u ritmu polumaratona koji se sada već tradicionalno održava. Upravo ovaj polumaraton bio je prva sportska manifestacija s kojom je krenuo aktivni turizam na području Novalje i otoka Paga. Bio je i ostao pomalo elitnog karaktera jer osim nezaboravne prirode, svojim sudionicima pruža i druge „povlašteneˮ mogućnosti – vožnju brodom od Novalje do Luna, odakle kreće utrka, jedinstvenu „valovituˮ stazu za vrijeme cijele rute trčanja, savršenu organizaciju, odlične pakete za sve sudionike, okrepu i animaciju, dobru zabavu i nezaboravno druženje.

Prvog svibnja u 7 ujutro brod sa sudionicima polumaratona i njihovom pratnjom kreće s Češke rive u Novalji prema Lunu. Početak utrke predviđen je u 8:30 na rivi, a trči se po trasi Tovarnele – Lun – Novalja.

Ovaj jedinstveni polumaraton zbog svoje specifične „valovitostiˮ privlači trkače iz cijelog svijeta, a trčanje uz netaknutu prirodu, s pogledom na more i tisućljetne maslinike predstavlja poseban doživljaj. Sudionici se mogu odlučiti za Basic ili Premium paket, a uz brojne pogodnosti, okrepu, vožnju brodom, majice, fotografiranje, bogat zabavni program, kviz s nagradama, ceremonijama i after run partyjem na Glavnom trgu u Novalji, tu je i specijalistički dermatološki pregled madeža za sve sudionike. Time organizator, Run Croatia, ukazuje na svoje odgovorno ponašanje jer poznato je da se trkači rado izlažu suncu.

Berislav Sokač, osnivač i voditelj Run Croatia, uz brojne utrke, polumaratone i maratone koje organizira, a po kojima je Run Croatia prepoznatljiv u Hrvatskoj i u svijetu, upravo ovaj polumaraton smatra drugačijim od svih ostalih zahvaljujući prelijepoj prirodi i valovitosti terena koja je prisutna gotovo za cijelo vrijeme trajanja utrke. I to bi svaki trkač barem jedanput trebao osjetiti, smatra Berislav Soka i naglašava da se je na ovoj stazi pripremao za maratone u NYC, Bostonu, Chicagu, Tokyu, Londonu, Berlinu, Parizu, Frankfurtu i Pyongyangu te da je ona idealna za testiranje fizičke kondicije.

Stoga organizatori pozivaju sve zainteresirane sportske i trkačke klubove, kao i pojedince, da se prijave putem mrežne stranice www.runcroatia.hr.

Ako volite trčanje ili imate nekoga svoga tko je u formi i koga ćete rado pratiti, ne oklijevajte – provest ćete nezaboravni Praznik rada na možda ipak najljepšem polumaratonu na svijetu!

27. travanj 2024 21:15