StoryEditorOCM
ĐiradaNEDA BOPSIĆ

Predavanje o samoniklom jestivom bilju zadarskog područja: gdje god se okrenemo – besplatna, ukusna, svježa, nutritivno bogatija hrana

Piše Zadarski.hr
1. lipnja 2022. - 11:25

Kako samoniklo jestivo bilje prepoznati, u koje godišnje doba raste ovisno o vrsti i kako ga ukusno pripremiti – samo su neka od pitanja kojih će se predavačica dotaknuti. U četvrtak, 2. lipnja od 17 – 18:30 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar predavanje će održati Neda Bopsić, urednica Facebook stranice "ZdravaTrava" posvećene dijeljenju znanja o samoniklom jestivom bilju i njegovoj pripremi.

- Kao u poznatoj bajci "Stoliću, prostri se!", hrana nam se prostire doslovno pod nogama, gdje god se okrenemo, kada god ju poželimo – besplatna, ukusna, svježa, nutritivno bogatija i raznolikija nego što nam to može ponuditi i najbogatija tržnica velikih gradova. Jedino što moramo, trebamo zaista znati dobro prepoznati jestivu biljku. A učenje o tome je zabavno. Ne treba nam vlastiti vrt, motika, zalijevanje, strepnja od vremenskih nepogoda... Treba samo znati kada koja jestiva biljka uspijeva i kakve uvjete tla, sunčeve svjetlosti i vlage traži, koja su njena godišnja doba...“- rekla je Bopsić, otkrivši nam svima djelić uvoda u predavanje o samoniklom jestivom bilju.

Predavanje provodi udruga „Eko-Zadar“ u sklopu projekta „Zelena transformacija – građanska participacija“ financiranog u okviru raspoloživih sredstava Proračuna Zadarske županije za 2022. godinu na poziciji Upravnog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku.

28. travanj 2024 14:27