StoryEditorOCM
ĐiradaORGANIZIRA TZ KOLAN

Po prvi put se održava konferencija Žene za otok Pag, program je zanimljiv, a cilj je osnažiti poduzetnice

Piše Zadarski.hr
26. travnja 2024. - 13:47

U subotu 11. svibnja 2024., s početkom u 14:00 sati, na OPG-u Prtorić po prvi put održat će se konferencija Žene za otok Pag u organizaciji Turističke zajednice Općine Kolan.

Na konferenciji će se predstaviti plan i program udruge Žene za otok Pag koja se bavi osnaživanjem žena na spomenutom otoku. Osnivanje ove udruge potaknuto je pozitivnim primjerom rada krčke udruge Žene za otok, koja se primarno bavi educiranjem i osnaživanjem žena kako bi se one što aktivnije uključile u javni život i poduzetništvo.

Osnivanju je prethodio posjet žena udruge Žene za otok koje su svojim projektom ‘‘Na pola puta‘‘ povezale žene s tri otoka – Krka, Paga i Pašmana. Cilj je povezivanja očuvanje kulturne i prirodne baštine, otočnog identiteta i načina života. Udruge žena imaju značajnu ulogu kao korektiv društva te pružaju priliku za rast i jačanje lokalnih zajednica. Inspirativne priče žena s otoka Razgovorima, panel-diskusijama i predavanjima želimo potaknuti sve sudionike da razmišljaju o ulozi koju žene imaju u društvu na otoku.

Događaj će otvoriti Marija Mažar, moderatorica, poduzetnica i osnivačica časopisa i lifestyle portala S-lueta te Sabina Gligora, direktorica Turističke zajednice općine Kolan. Pridružit će im se Marija Čemeljić Pećirko, ravnateljica Srednje škole Bartula Kašića Pag te predsjednica udruge Žene za otok Pag koja će ujedno imati priliku prezentirati plan i program rada udruge. Na konferenciji su planirana dva panela u svrhu osnaživanja i povezivanja žena. U prvom, pod nazivom ‘‘Osnažene - što nas povezuje?‘‘, govore žene koje aktivno djeluju u svojoj zajednici - Jovana Čutul, Vlatka Pehar, Mar]na Pernar Škunca i Jasminka Gršković.

Cilj je sve prisutne poduči] kako se izboriti za sebe ponajprije u poslovnom smislu te biti podrška ženama u svakoj fazi poduzetništva. Na drugom panelu ‘‘Posložene - što nas pokreće?‘‘ svoje priče približit će nam Vlatka Vučić Marasović, Ivana Čemeljić, Ana Gligora i Katarina Badurina. Naglasak je na otoku Pagu i ženama koje otok nose sa sobom i u sebi. Pričama iz vlas]tog života približit će nam način na koji je taj otok i mjesto u kojem žive ili iz kojeg potječu utjecao na ostvarivanje na poslovnom i privatnom planu te kako ostvari] taj balans.

Lokacija konferencije predstavlja sve ono najbolje od otoka pa ćemo se nakon poslušanih zanimljivih priča još malo druži] na predivnom OPG-u Prtorić. Zvuči zanimljivo? Sudjelovanje na konferenciji u potpunosti je besplatno, no preuzimanje karata na službenoj Entrio stranici je obavezno. Karte možeš preuzeti ovdje. Za više informacija, posjeti Žene za otok facebook.

05. svibanj 2024 07:35