StoryEditorOCM
ĐiradaFOTO: TVRTKA „EKO“ ZA GOSPODARENJE OTPADOM PROVODI RADIONICE

„Osnovnoškolci su pravi mali znanci!“

Piše Zadarski.hr
2. studenog 2017. - 13:38
DSC00848.JPG

Tvrtka „Eko“ za gospodarenje otpadom Zadarske županije trenutno održava niz edukativnih radionica po osnovnim školama pod nazivom Edukacija o korisnosti otpada. Jedna takva organizirana je prije dva dana u Područnoj školi na zadarskoj Ploče, gdje je edukaciju održala Mirta Matić, stručna suradnice za promidžbu i edukaciju tvrtke „Eko“. Učenici su s veseljem usvajali nova znanja. Iako su, kaže Mirta, oni pravi mali znalci po pitanju otpada i njihovo znanje je impresivno.

Do sada su bile organizirane četiri radionice koje je vodila zadarska glumica i lutkarica Tamara Šoletić, i to u OŠ Zadarski otoci, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Poličnik i OŠ dr. Jure Turića u Gospiću, što znači da je do sada u ovim radionicama sudjelovalo više od 500 djece.

- Edukacija se održava u osnovnim školama Zadarske i južnog dijela Ličko-senjske županije kako bi oni najmlađi naučili kako pravilno odvajati otpad, a otpad je sve ono što možemo ponovno iskoristiti, odnosno preraditi i reciklirati i tako dobiti novi proizvod. Iz tog razloga je bitno da naši mališani shvate važnost odvajanja otpada: stakla, papira plastike i biootpada i u koju kantu odlažemo pojedini otpad - kazala je Mirta Matić.

Cijela priča je ukomponirana u svojevrsnu predstavu u kojoj je glavni lik maskota, gospodin Otpadić, koji je odlučio krenuti na put oko svijeta. Izrađen je od reciklabilnog materijala: plastičnih čaša, kartonske kutije, konopa, plastičnih boca od jogurta, spužva za pranje suđa, galona za vodu, novina, starih tenisica.

 

28. travanj 2024 05:44