StoryEditorOCM
ĐiradaBORIS ŠKIFIĆ

Omiljeni splitski profesor zadarskih korijena večeras u "Kultu" predstavlja svoj novi roman o odrastanju na otoku Zverincu

Piše AVŠ
27. studenog 2023. - 10:59

Večeras u 18 sati u u zadarskom kaffe-baru “Kult”  održat će se promocija najnovijeg romana “Kamen, cvijet i amen” Borisa Škifića.

Riječ je o osebujnom autoru zadarskih i otočkih korijena s brojnim vrlo dobrim kritikama što ga povezuju s talijanskim filmskim neorealizmom, a zadnji roman upečatljiva je, zanimljiva i bolna priča o odrastanju skupine dječaka i djevojčica na jednom dalmatinskom otoku osamdesetih godina prošlog stoljeća. Autor je roman osmislio kao trodijelnu cjelinu s kratkim uvodom »Poglavlje izvan okvira«, da bi potom u kratkom prvom i trećem dijelu progovorio iz perspektive sadašnjosti, a najopsežniji drugi dio vezan je uz prisjećanje na djetinjstvo.

Zanimljivost je promocije što su je organizirali njegovi osnovnoškolski kolege i prijatelji okupljeni u neformalnoj skupini 8b 1972 koji su lani obilježili 50-obljetnicu završetka osnovne škole.

 Boris Škifić rođen je 1957. na otoku Zverincu. Završio je Filozofski fakultet u Zadru. Priče, drame i pjesme objavljivao je u časopisu Matice hrvatske, Zadarskoj smotri i časopisu Fantom slobode. Dosad su mu izašle zbirke priča i romani Adios amigos (2013.), Let leptira (2008.), Priča o četiri čempresa (2003.) i Pisma iz Vinogradske (2022.). Živi u Splitu i do mirovine je radio kao generacijama omiljeni gimnazijski profesor hrvatskog jezika.

27. travanj 2024 14:39