StoryEditorOCM
ĐiradaCRO RACE

Novalja je ove godine prvi otočni cilj poznate svjetske biciklističke utrke: kadrovi otoka Paga obići će svijet

Piše Zadarski.hr
10. ožujka 2023. - 18:03

Grad Novalja bit će domaćin sportskog biciklističkog spektakla Cro Race koji će Hrvatsku po osmi put pretvoriti u sportsku arenu, a kadrovi otoka Paga obići će čitav svijet.

Velika je ovo vijest za otok Pag i Novalju koji su već pokazali kako su spremni za sudjelovanje u velikim i značajnim manifestacijama. Krajolik koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim na svojim fotogeničnim cestovnim rutama po prvi puta imati će priliku ugostiti međunarodnu Cro Race biciklističku utrku, a grad Novalja je ove godine prvi otočni cilj Cro Race-a.

U ponedjeljak će biti potpisan sporazum između Grada Novalje i TZG Novalje kao destinacijskog partnera utrke Cro Race 2023. te organizatora međunarodne biciklističke utrke Cro Race. Sporazum će potpisati gradonačelnik Grada Novalje i predsjednik Turističke zajednice Grada Novalje Ivan Dabo, direktorica TZG Novalje Marina Šćiran Rizner i organizator Cro Race utrke Vladimir Miholjević.

Ovogodišnje osmo izdanje utrke održat će se od 26. rujna do 1. listopada. Vrhunsko sportsko događanje koje kroz šest etapa natjecanja prolazi kroz cijelu Hrvatsku okuplja svjetske bicikliste i timove iz kategorija UCI WorldTeams, UCI ProTeams i UCI Continental Teams. U ukupno više od tisuću kilometara koje će biciklisti odvoziti natječući se za pobjednika CRO Racea, gledatelji diljem svijeta imat će priliku vidjeti neke od najljepših dijelova naše zemlje jer se ova utrka prikazuje na šest kontinenata, u više od 190 država.

28. travanj 2024 16:25