StoryEditorOCM
ĐiradaFOTO: ADVENT U KOLANU

Mjesto sira, skute i janjetine ima bogat i zabavan program za sve otočane

Piše MG
28. studenog 2019. - 14:40
kolan advent

Nema samo Zadar svog konja za „adventsku utrku”! Naime, i na otoku Pagu potrudili su se uljepšati svojim stanovnicima, posebice onim najmlađima, nadolazeće blagdanske dane.

Točnije, u Kolanu već treću godinu za redom organiziraju svoj otočki Advent. Ove godine, kažu nam, bit će nikad jači!

- Imat ćemo zaista zanimljiv i šarolik program koji počinje 5. i traje sve do 20. prosinca. Odvijat će se i u Kolanu i u Mandrama – rekla nam je Anđela Kuković Paladina iz Turističke zajednica Kolan koja je ujedno i glavni organizator.
Ove godine i mlade i stare zabavljat će razni lokalni bendovi, poput Dua Kumpanji.

- Kao i u Zadru, imate ćemo štandove gdje će se prodavati klasična adventska spiza. Imat ćemo i Božićni vlakić koji će najmlađe i njihove roditelje voditi na adventske točke od Kolana do Mandra. Također, zamislili smo ukrašavanje bora u lokalnoj knjižnici te pripremamo i lutkarsku predstavu i razne radionice za mlade – otkrila nam je Anđela te dodala kako će s dječicom posjetiti starački dom u Novalji kako bi, uz pjesmu i recitacije, štićenicima uljepšali adventsko vrijeme.

Na Svetog će Nikolu, prema Dalmatinskoj tradiciji koju žele očuvati, paliti stari brod, a samog će sv. Nikolu dočekati u lučici u Mandrama kako bi iznenadili najmlađe darovima.

- Osim toga, imat ćemo i projekciju filmova, a jedno će jutro djeca otići i na „kakao s načelnikom” nešto poput kave s predsjednicom – smije se Anđela te nam je za kraj otkrila kako svima pripremaju i iznenađenje.

- Konačno će se i Kolan i Mandre zabijeliti! Naručili smo umjetni snijeg kako bi blagdanski ugođaj bio potpun! - zaključila je Anđela.

 

Kolan u Zagrebu

Koliko se mladi ljudi iz TZ Kolan trude oko reklamiranja svog Adventa, a ujedno i svoga kraja, govori i činjenica da su prošle godine bili posebni gosti na poznatom Zagrebačkom Adventu gdje su predstavljali svoje gastronomske specijalitete i zabavljali Zagrepčane i njihove brojne goste pismom i običajima. 

28. travanj 2024 15:42